Muškarac iz Travnika

Silovao i pretukao staricu u Banjaluci: Deliću osam godina robije

  • 05.06.2020. 15:23

Alem Delić (21) iz Travnika osuđen je danas u banjalučkom Okružnom sudu na osam godina zatvora zbog silovanja i premlaćivanja starice (68) sa kojom je živio u istoj kući kao podstanar.

Deliću je u izrečenu presudu uračunato vrijeme koje je proveo u pritvoru u trajanju od mjesec dana i to od 25. septembra do 25. oktobra prošle godine.

Optužnica je Alema Delića teretila da je 25. septembra prošle godine pretukao i silovao staricu (68) u kući u kojoj su živjeli kao podstanari u Banjaluci.

– Oko jedan čas je ušao na sprat u sobu gdje je spavala oštećena i udario je pet-šest puta pesnicom po glavi i onesvijestio te silovao. Nakon toga je urinirao po njoj i pobjegao. Nanio joj je teške povrede – navedeno je u optužnici.

Tužilac Sanja Tadić-Stojisavljević je u završnoj riječi zatražila je da se Delić osudi po zakonu.

Branilac optuženog Milica Cvijanović istakla je da je s obzirom na način izvršenja i traume optuženog iz djetinjstva trebalo obaviti vještačenje da se utvrdi njegova uračunjivost.

Branilac optuženog, Milica Cvijanović kazala je da je on imao teško djetinjstvo. Saslušana je i rođaka optuženog, Aida Delić-Tahirović, koja je izjavila tokom svjedočenja da je Delićev otac zlostavljao njegovu majku, a kasnije njega i braću. Navela je da je i Delićeva majka nakon razvoda djecu navodila da prose. Potvrdila je da je Delić bio u hraniteljskoj porodici i domovima za nezbrinutu djecu u Zenici i Sarajevu te da se odao skitnji.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија

    ''''Серија

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.