Pao Adi Aljić

Sijao je strah među radnicama marketa: Ušao sam u "Konzum" i rukama iščupao kompletnu kasu

  • 03.12.2020. 18:54

Pripadnici Policijske uprave Novo Sarajevo uhapsili su danas Adija Aljića, razbojnika za kojim su duže vremena tragali, jer je sijao strah među radnicama prodavnica.

On je kako saznajemo uhvaćen na ulici kada ga je jedna patrola primjetila i nije se opirao hapšenju. Na meti su mu najčešće bije trgovine "Konzum", a prema preliminarnim rezultatima istrage policajcima je priznao tri razbojništva.

On je 15. novembra ove godine upao u "Konzum" u ulici Džemala Bijedića na broju 10 te je s nožem u ruci prišao za kasu koju je otključao i uzeo novac.

Tokom 26. novembra opljačkao je dvije prodavnice u jutarnjim satima.

Tako je prema vlastitom priznanju oko 7.35 sam upao u prodavnicu „Konzum“ koja se nalazi u ulici Kolodvorska na broju 5.

Uša sam unutra, iščušao kompletnu kasu i pobjegao – rekao je policajcima lopov.

Takođe je istoga dana ušao u drugu prodavnicu te došao do kancelarije i natjerao radnicu da otvori sef i iz njega mu da 300 maraka nakon čega je pobjegao.

Aljić je saslušan u prisustvu svog branioca, advokata Almira Bibića.

Moj branjenik je priznao izvršenje krivčnih djela razbojništva, pred službenicima PU Novo Sarajevo, i sada očekujemo odluku tužilastva odnosno njegovo ispitivanje i eventualnu odluku o prijedlogu za pritvor – rekao je Bibić.

(Avaz)

Тагови: