Vikend u Banjaluci

Šestoro privedenih zbog droge, uviđaj na 47 saobraćajnih nesreća

10:16, 22.04.2019.
Izvor: Srna
Thumbnail
Pripadnici Policijske uprave Banjaluka uspješno su obezbijedili 24 javna okupljanja tokom vikenda na području grada, odnosno kulturno-sportske manifestacije, na kojima nije evidentirano narušavanje javnog reda i mira kao ni izvršenje krivičnih djela koja bi izazvala uznemirenost.

Iz ove uprave je saopšteno da je šest lica lišeno slobode i ispitano zbog posjedovanja marihuane, spida i ekstazija, tri lica su lišena slobode na osnovu raspisanih potraga, a šest lica zbog vožnje pod uticajem alkohola. 

U saopštenju se dodaje da su pripadnici Policijske uprave Banjaluka preduzeli i niz drugih mjera i radnji u kojima su sankcionisana lica zbog počinjenih prekršaja po Zakonu o javnom redu i miru Srpske i Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH. 

Iz policije navode da će i u narednom periodu nastaviti slične aktivnosti s ciljem zaštite građana i njihove imovine i prevencije inkriminisanih radnji. 

"Policijski službenici su na području Policijske uprave Banjaluka, izvršili uviđaj u ukupno četrdeset sedam saobraćajnih nezgoda u kojima je pet lica lakše, a tri teže povrijeđeno", navode iz policije. 

Iz Policijske uprave Banjaluka pozivaju vozače da se pridržavaju zakonskih propisa, da odgovornim ponašanjem vode računa o bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju i time spriječe moguće posljedice.