Region užasa

Serija silovanja, manijaci nasrću na djecu, nepokretne starice, koleginice...

  • 21.10.2019. 10:32

Pokušaj obljube nepokretne starice u selu Konjuh kod Kruševca jesenas je bio samo jedan u nizu slučajeva napada na žene koji je potresao Rasinski okrug tokom posljednjih 12 mjeseci. 

Trenutno je još u toku istraga protiv B. S. (56) iz istog mjesta koji se sumnjiči da je napastvovao komšinicu od 76 ljeta.

- Zbog osnova sumnje da je izvršeno krivično djelo obljube nad nemoćnim licem u pokušaju, naložena su vještačenja - objašnjava javni tužilac dr Bratislav Petrović.

Ipak, među najužasnijim seksualnim zločinima na teritoriji Rasinskog okruga je silovanje u mentalno zaostaloj porodici iz sela Donji Katun kod Varvarina. Tamo je prošlog novembra Borivoje S. (60), inače lišen svake radne sposobnosti, silovao rođenu sestru Boricu S. (64) koja, takođe, ima mentalne poteškoće...

Dejan T. (48) iz Pojata kod Ćićevca je bio takozvani povratnik jer je 2000. kidnapovao tinejdžerku od 15 godina, držao je dva dana i dvije noći u šumi, vezanu za drvo, te od njene porodice tražio otkup od oko 100.000 tadašnjih njemačkih maraka. Ipak, maloljetnicu je "samo pipkao"... Sada je, međutim, uhapšen zbog sumnje da je 10. oktobra prošle godine silovao tridesetosmogodišnju koleginicu svoje supruge iz okoline Ražnja, pa je "zaradio" 10 godina boravka iza rešetaka.

Među slučajevima koji su potresli Kruševac je i pokušaj silovanja tokom lanjske jeseni, kada je žena od 61 godine teško povrijeđena. Osumnjičen je bio D. Ž. (33), koji je ovog januara bio uhapšen zbog sumnje da je počinio krivično djelo silovanja u pokušaju, a žrtva u Lamartinovoj ulici mu je bila djevojka od 18 godina.