Seksualno zlostavljao unuku: Djed pedofil pobjegao u Hrvatsku

15:35, 26.02.2021.
Izvor: avaz
Kako se saznaje, istražioci su došli do dokaza da je I. M., nakon prijave zločina, napustio granice BiH i pobjegao u Hrvatsku. Očekuje se da će Tužilaštvo u narednom periodu zaražiti da se za I. M. raspiše međunarodna potjernica. Inače I. M. je očuh od žrtvinog oca.

- PU Banja Luka 23. februara Tužilaštvu je dostavila izvještaj protiv I. M. zbog sumnje da je počinio krivično djelo obljuba nad djetetom mlađim od 15 godina. Predmet je proslijeđen u rad nadležnom tužiocu - rekla je sekretar Okružnog javnog tužilaštva u Banjoj Luci Mira Miletić.

Cijeli slučaj policiji je prijavljen 12. februara nakon što je majka djevojčice osumnjičenog uhvatila na djelu. Policija je sutradan pokušala da ga uhapsi, ali nije zatečen na adresi na kojoj se do tada nalazio. U međuvremenu su došli do saznanja da je umakao u Hrvatsku.

- Prvi rezultati istrage ukazuju da tu nije bilo klasičnog odnosa, već da je osumnjičeni žrtvu dodirivao po intimnim djelovima tijela. Sumnja se da to nije bio prvi put - kaže izvor blizak istrazi.