Sarajevska prostitutka na suđenju progovorila o načinu rada: Cjenkale smo se kao na pijaci

12:28, 21.10.2020.
Izvor: avaz
Svjedok F. Š. K. juče je u Kantonalnom sudu u Sarajevu, u nastavku suđenja optuženim za navođenje na prostituciju, kazala da se s optuženom Nejrom Jusufović i Naidom Č. bavila prostitucijom, ali da s tim nikakve veze nije imao prvooptuženi Ramel Jusufi.

Pojašnjavajući da su same pravile profile na internet-stranici Cityoflove.com, svjedok Tužilaštva je istakla da su djevojke same određivale kolika će biti cijena seksualne usluge. 

Cjenkanje s mušterijama

- Cjenkale smo se kao na pijaci, kazala je smijući se te dodala da je “sat seksa koštao oko 150 KM”. Posao su, istakla je, same ugovarale. Iako je tužilac Emela Tahmaz Bukvić insistirala na iskazu koji je svjedok dala tokom istrage, a u kojem je navela da je Jusufi bio organizator i zaštitnik djevojaka koje su se bavile prostitucijom, F. Š. K. juče je sve negirala.

Tužilac je rekao da je ona u tom iskazu navela da je Nejra bila Ramelova desna ruka te da im je nalazila mušterije s kojima su išle u hotele na Jahorinu, koja je “tada bila aktuelna”.

- Dnevno su djevojke zarađivale i do 5. 000 KM. Naše je bilo 100 KM dnevno bez obzira na to koliko zaradimo. Ramel je nabavljao narkotike i sav je posao naslijedio od Ane, stoji u izjavi, koju je svjedok tokom istrage potpisala, ali koju je juče demantovala navodeći da je bila pod uticajem narkotika - piše Oslobođenje.

Vrbovanje i droga

- Očito je da svjedok ne želi reći da je ona optužene prijavila policiji - konstatovao je tužilac. 

Ramel Jusufi, Nejra Jusufović, Emir Šušić, Fahrudin Hajdarbašić i Alen Krtičić se terete da su vrbovali i navodili djevojke na prostituciju, obećavajući im brzu i dobru zaradu, kao i da su nabavljali drogu koju su prodavali klijentima.