Sarajevska policija uhapsila pogrešnog migranta za ubistvo na Otesu

  • 20.11.2020. 17:28

Migrant Hacham Aglaras koji je jučer uhapšen u Sarajevu pod sumnjom da se dovodi u vezu sa ubistvom mladića na Otesu oslobođen je tih optužbi jer se kriminalističkom obradom ustanovilo da on nema veze sa počinjenim krivičnim djelom, saznaje Klix.ba.

Aglaras je nakon velike policijske akcije lociran i uhapšen na Stupu u napuštenom objektu kod Energoinvesta. On je odmah odvezen u pritvorsku jedinicu, a danas se očekivalo prebacivanje u Tužilaštvo KS.

Ipak, Aglaras je danas predat Službi za poslove sa strancima BiH gdje će se osigurati njegovo prisustvo jer se nije moglo ustanoviti da ima ikakve veze sa ubistvom.

"Nakon kriminalističke obrade u službenim prostorijama i izvršenih neophodnih provjera, utvrđeno je da se navedeno lice trenutno ne može dovesti u vezu sa izvršenim krivičnim djelima, te je isti, obzirom da se radi o stranom državljaninu - migrantu, predat na dalje postupanje Službi za poslove sa strancima BiH - Terenska kancelarija Sarajevo, gdje će se osigurati njegovo prisustvo i nadzor nad istim", saopšteno je iz MUP-a KS.

Dodali su da policija pod nadzorom nadležnog Tužilaštva intenzivno nastavlja poduzimati mjere i radnje s ciljem rasvjetljavanja i dokumentovanja izvršenih krivičnih djela.

Policijske agencije i dalje tragaju za još dvojicom muškaraca koji bi se mogli dovesti u vezu sa ubistvom jedne osobe na Otesu i povrijeđivanjem još dvije u utorak navečer.

Kako je došlo do hapšenja pogrešne osobe trenutno nije poznato, kao što nema informacija za javnost dokle je potraga za ostalim osumnjičenim.

Otežavajuća okolnost policijskim i sigurnosnim agencijama predstvlja veliki broj migranata koji ilegalno borave na teritoriji BiH bez ikakvih dokumenata niti registracije u prihvatnim centrima.

Ubistvo je izazvalo proteste građana na Ilidži i u Hadžićima. Mještani su pozvali policiju i druge nadležne organe u Kantonu Sarajevo, FBiH i BiH na konkretne poteze s obzirom da se građani već dugo vremena ne osjećaju sigurno zbog velikog broja migranata na ulicama koji prave probleme lokalnom stanovništvu.

Mladić koji je ubijen danas je sahranjen na groblju Vlakovo.

(Klix.ba)

Тагови:
  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!