Građani uznemireni

"Sarajevo više nije siguran grad": U posljednjih 10 dana niz pucnjava

  • 01.09.2019. 17:41

U posljednjih 10 dana u Sarajevu se dogodilo brutalno ubistvo, ranjavanje s teškim povredama i pokušaj ubistva. Građani su s pravom uznemireni. Novinske stupce svako malo pune događaji crne hronike.

Tako je 25. avgusta, nakon svađe i višemjesečnog sukoba, maloljetni Ejjub D. u Saraj-Polju nožem ubio Ronalda Osmanovića. Sve se dogodilo u popodnevnim satima, naočigled brojnih građana. Iste te noći jedan od stanovnika Saraj-Polja je kazao da je jako uznemiren te da je zabrinut za svoju djecu. 

Nije se ni smirila situacija oko brutalne likvidacije, na drugom kraju grada, u naselju Breka teško je ranjen Ramiz Brajlović. Svjedoci su, kažu iz policije, vidjeli dvojicu muškaraca na motociklima, maskirane fantomkama. Brajlović je i danas na Kliničkom centru u Sarajevu, oporavlja se do povreda, kuka, lakta, pluća, stomaka... U njega je ispucano pet metaka, počinioci još nisu pronađeni. 

I jučer je u jutarnjim satima, oko 4:20 sati na Alipašinom Polju napadnut Denis Sadiković, koji je u fokus javnosti došao kada ga je supruga Ajla ranila prošlog mjeseca. Napadač je ispalio jedan metak koji je završio u prednjem dijelu automobila BMW.

Redakciji Avaza stiglo je na desetine mailova zabrinutih građana. 

- Ovo više nije siguran grad - napisao je jedan Sarajlija.

Тагови: