Prijeti mu kazna i od 40 godina

Samardžija predat Okružnom sudu u Banjaluci

  • 09.03.2019. 19:10

Jake policijske snage Jedinice za podršku MUP-a Republike Srpske predale su danas Okružnom sudu u Banjaluci Stefana Samardžiju, osumnjičenog za  teško ubistvo Damira Ostojića.

Nakon višesatnog ispitivanja u Odjeljenju za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala, republički javni tužilac predložio je da se Samardžiji odredi mjera pritvora, između ostalog i zbog težine krivičnog djela. 

"Republički javni tužilac mjeru pritvora zatražio je zbog opasnosti od bjekstva, zbog postojanja osnovane bojazni da će uništiti, sakriti, izmijeniti ili falsifikovati tragove važne za krivični postupak, ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, saučesnike ili prikrivače, a mjera pritvora zatražena je i zbog težine krivičnog djela, načina izvršenja krivičnog djela i što bi puštanje osumnjičenog na slobodu rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda", kaže Dragica Tojagić, portparol Republičkog javnog tužilaštva Banjaluka.

Na džip brutalno ubijenog Damira Ostojića u sačekuši je ispaljeno 15 hitaca. U rafalnoj paljbi teško je ranjena i Ostojićeva supruga Sandra Jošić, nakon čega je ubica pobjegao.


U Okružnom sudu u Banjaluci Samardžija je danas  trebalo da bude ispitan na okolnosti nesrećnog događaja, ali se iz te institucije nisu oglašavali o mjeri pritvora. Kazna za djelo za koje se sumnjiči mogla bi da dostigne i do 40 godina zatvora.

Stefan Samardžija policiji je poznat i odranije. Dovodio se u vezu sa automafijom, a privođen je i u toku istrage o ubistvu dvojice policajaca u Sarajevu prošle godine. Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminal MUP-a Republike Srpske  u noći 7. marta Samardžiju su uhapsili na području Istočnog Sarajeva zbog sumnje da je počinio teško ubistvo Damira Ostojića, a  sinoć je i sproveden u Republičko javno tužilaštvo u Banjaluci.

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.