Drogu pronašli čuvari

Sakriven u odjeći: Sestra Marka Čolića bratu donosila kokain u banjalučki zatvor

  • 28.02.2019. 07:03

Jovana Čolić uhapšena je zbog sumnje da je u Kazneno-popravni zavod Banjaluka na Tunjicama pokušala da prokrijumčari kokain svom bratu Marku Čoliću Rodi, koji je optužen da je pokušao ubiti novinara BN televizije Vladimira Kovačevića, ekskluzivno saznaje "Euroblic".

Prema saznanjima lista, droga je otkrivena kada su zatvorski čuvari pregledali odjeću koju je ona donijela bratu. Izvor uključen u istragu ispričao je da se Jovana branila da nije znala da se droga nalazi u odjeći.

Ona je drogu pokušala da prokrijumčari svom bratu Marku Čoliću, koji je optužen da je sa Nedeljkom Dukićem pokušao da ubije novinara BN televizije Vladimira Kovačevića, kada su ga metalnim palicama brutalno pretukli  ispred njegove zgrade.

"Euroblic" navodi da su njihova saznanja potvrdili u Policijskoj upravi Banjaluka. Portparol PU Banjaluka, Marija Markanović rekla je da su oni u januaru postupili po prijavi službenika ustanove zatvorskog tipa.

"Oni su prijavili da su prilikom pregleda osobe uočili i oduzeli materiju koja podsjeća na kokain. PU Banjaluka 25, februara je nakon prikupljenih dokaza podnijela izvještaj protiv J.Ć. zbog sumnje da je počinila krivično djelo Neovlašćena proizvodnja i promet opojnih droga", rekla je Markanovićeva za "Euroblic".

Prema saznanjima lista, Jovana je u januaru došla u posjetu bratu u zatvor i donijela mu odjeću.

"Prilikom pregleda odjeće u malom džepu u hlačama, zatvorski čuvari pronašli su malu vrećicu i odmah posumnjali da je riječ o kokainu. Njihove sumnje su i potvrđene nakon što je analiziran sadržaj vrećice", pojasnio je izvor "Euroblica".

On dodaje da su zatvorski čuvari odmah obavijestili policiju o drogi koju su pronašli kod Jovane.

"Policija je ispitala Čolićevu, ali se ona branila i tvrdila da nije znala da se u džepu nalazi droga. Ona je isnpektorima izjavila da ju je brat nazvao i rekao da mu donese hlače i jaknu", piše "Euroblic". Ispričala je da je ona tu odjeću samo uzela i donijela u zatvor.

U Okružnom sudu u Banjaluci u toku je suđenje Čoliću optuženom da je sa još jednom osobom pokušao da ubije Kovačevića.Oni su novinara u avgustu prošle godine sačakali  i brutalno pretukli metalnim palicama.

(euroblic)