Beograd

Sahranjena Dragana Tripić

  • 29.10.2019. 16:21

Novinarka Dragana Tripić sahranjena je danas na groblju Lešće u Beogradu.

Veliki broj prijatelja i kolega prije početka opela izjavio je porodici saučešće, među njima su bile i poznate ličnosti Lana Toković, Nele Karajlić, Zlata Petrović, kao i urednici srpskih medija Vesna Milanović, Nemanja Pajić, Simonida Milojković, Goran Jovanović, Aleksandar Saša Jovanović.

Pjevač Zdravko Čolić bio je spriječen da dođe, ali je poslao vijenac, a nekadašnji novinar i urednik Goran Jovanović, koji se družio sa Draganom Tripić održao je potresan govor nakon povorke. 

"Koliko smo samo puta svi mi koji smo imali priliku da sa tobom radimo čuli ovu rečenicu. I svaki put mi je izazvala osmjeh…I svaki put sam znao šta da radim… Sve do prije šest dana kada nas je probudila strašna vijest da te više nikada nećemo vidjeti, a pred mene je došao zadatak kome nisam dorastao. Jer, šta da napišem, šta da kažem, šta da mislim kada si pred mene postavila samo zid tišine, I pitanja koja opsjedaju poput roja pčela. Napadaju sa svih strana, bodu, bole, a ne možeš se od njih sakriti.

I šta da nabudžim kada je tvoja priča nevjerovatnija od fikcije? Kako pojačati priču o djevojčici koja se zvala Dragana Tripić, došla iz malog mjesta sa ogromnim snovima i uspjela da pod noge baci veliki grad? Šta dodati na pripovedanje kako je ta devojčica izrasla u ženu čije ime je znao svako, i ne samo to, već je uspjela i da nikoga ne ostavi ravnodušnim? Čime učiniti većom besjedu da je ta ista Dragana Tripić čitav život vodila borbu, sa željom da svojoj kćerki pruži život kakav zaslužuje, da je kao samohrana majka, u godinama rata, podjela, nemaštine, i sa svim izgledima protiv sebe ipak - pobijedila u toj bici. I ne samo u njoj, već i u svim koje su se pred nju postavile. Da je doživela slavu, popularnost, uspjeh, dočekala ne samo da svoju kćerku Sašku vidi srećnu i uspješnu, već i da u krilu ljulja svoju unuku Sofiju.

Ne, Maci.

Nećemo ništa da budžimo.

Ali, nećemo ni da ti kažemo zbogom, jer ti ostaješ da živiš. Živećeš u svakom koraku koji tvoja Sofija bude pravila kroz život, živećeš u svakom Saškinom novom uspehu, živećeš u svojim prijateljima koji će sve to gledati i radovati se, jer znaju da si utkala i posljednji atom snage u njihovu sreću i da je tvoja posljednja misao bila blagoslov njima.

I živjećeš u sjećanjima. Živeće slika lijepe plave žene, uvijek perfektno dotjerane, ogrnute Luj Viton šalom koja ispuni prostoriju osjmehom i energijom kakva se retko sreće. Živjećeš u pričama kako su ti prijatelji poslali pismo bez adrese i broja, samo sa tvojim imenom, i kako je ono ipak stiglo do tebe. Jer jedna je Dragana Tripić. Živjećeš u poukama koje si nam ostavila da razlikujemo dobre ljude od lijevih krila voždovačkih, kao i u saznanju koje smo na žalost prekasno naučili od tebe I o tebi - da je ponos ponekad jači od svega i da iza svakog osmeha ne stoji sreća...

Živjećeš, Dragana.

A to što se danas sa tobom nalazimo na ovom tužnom mjestu, to nije kraj.

To si se samo ti umorila od borbe.

I zato se odmori.

Mirno spavaj, Maci, daleko od bola, patnje i zla".

Podsjetimo, Draganino beživotno tijelo pronašla je njena kćerka Aleksandra, u četvrtak, 24. oktobra, u porodičnom stanu u Mirijevu.

Dragana Tripić bila je dugogodišnja novinarka, a karijeru je gradila u brojnim medijskim kućama u Srbiji.

Pročitajte još:

Tragično stradaloj novinarki rata bila čak 850 franaka, banka organizovala licitaciju

Novinarka Dragana Tripić još jedna žrtva kredita

Kako je depresija slomila poznatu novinarku

Тагови: