Nastradao u eksploziji

Sahranjen Strahinja Stojanović: U tužnoj povorci bila i Kolumbijka Sonja

15:26, 16.09.2020.
Izvor: Kurir
Strahinja Stojanović, nastradao u eksploziji u Novom Beogradu kada je njegov džip odletio u vazduh sahranjen je danas na Novom bežanijskom groblju.

Osim članova porodice i mnogobrojnih prijatelja, na groblju se pojavila i Stojanovićeva djevojka Sonja S. G., koja je inače, s njim bila u automobilu u trenutku eksplozije.

Ona je sve vrijeme bila uplakana, a od Stojanovića oprostila se i čituljom.

Sonja se grlila se sa rođacima i dijelila s njima bol i tugu.

Na sahrani je inače bilo oko 100 ljudi. Jedan od rođaka čitao je oproštajni govor, a tom trenutku prolomio se jauk. Rođak je sjeo na grobnicu i nije skrivao suze i bol.

- Strahinja, ti si izabrao mir, a ne rat. Tvoja duša se prosvjetlila i sazrela i obavila sve što je trebalo na ovom svijetu. Univerzum ti je dao novi život pun svjetlosti i bezuslovne ljubavi. Tvoja Sonja - stoji u oproštajnoj poruci Kolumbijke.

Podsjetimo, Sonja S. G. dobila je zabranu izlaska iz Srbije. U međuvremenu je otkriveno. U međuvremenu je otkriveno da je ispod džipa bilo između 1 i 1,5 kilograma eksploziva Pentrit. Bio je postavljen ispod vozačevog sjedišta. Eksplozija je bila usmjerena. Mjenjačka kutija dodatno je zaštitila Kolumbijku.

Eksplozivnu napravu postavljenu pod džip Strahinje Stojanovića (30), koji je ubijen u nedjelju na Novom Beogradu, najvjerovatnije je aktivirao biciklista, koji je bio u neposrednoj blizini.