Dijelove tijela pronaši psi

Sahranjen Aleksandar (26): "Bio je jedinac, njegova majka neće to moći da podnese"

  • 23.05.2020. 07:59

Na mjesnom groblju u selu Janošik, kod Plandišta, juče je sahranjen Aleksandar Halabrin (26), čije je beživotno tijelo pronađeno zakopano prije nekoliko dana u vikend-nasilju Vis u mjestu Parcani, nedaleko od Sopota. Na obdukciji je utvrđeno da je mladić ubijen hicima u glavu!

Aleksandrovo tijelo, koje je bilo u improvizovanoj rupi na napuštenoj parceli, pronašao je 16. maja oko 10 sati ujutru mještanin Mirko Maksimović, koji je čuvao koze.

- Psi su obletali oko jedne iskopine i čudno lajali - ispričao je ovaj mještanin Parcana. - Približio sam se da vidim zbog čega su se uznemirli i stao sam kao ukopan. Vidio sam ostatke tijela. Gornji dio tijela je bio izvan rupe, a donji u najlonu i prekriven zemljom. Po ostacima lobanje i zubima vidio sam da je riječ o mlađoj osobi. Uzeo sam telefon da pozovem policiju. Jedva sam otkucao brojeve koliko su mi se ruke tresle.

Policija je ubrzo stigla na napušteno imanje lokalne porodice. Prema riječima Maksimovića, taj dio nije obrađivan više od 20 godina. Poslije uviđaja tijelo je prebačeno u Institut za sudsku medicinu, gdje je utvrđen identitet mladića, kao i uzrok smrti.

- Improvizovana grobnica je bila plitko iskopana - priča Maksimović. - Vidjelo se da nedostaju neki dijelovi tijela. Ovde ima mnogo divljih svinja i pasa i mora da su životinje otkopale gornji dio. Tako sam ga i pronašao. Siroto dijete. Čuo sam poslije da majka ima samo njega.

Njegov nestanak upravo je majka i prijavila, i to još 20. marta.

- Svi smo se nadali da ćemo ga pronaći živog i zdravog - rekao je novinarima jedan od Aleksandrovih rođaka. - Ono što je činjenica, jeste da je on tog dana trebalo da se sastane sa nekim osobama na Banjici. Tačnije, oko 15.30 otišao je da sačeka nekoga da ga "pokupi". Tako nam je ispričao. Tad je posljednji put viđen, i za porodicu je ostala misterija do kraja da li je uopšte do tog susreta došlo, da li nekome zamerio i ko je i zbog čega, svirepo ubio našeg Aleksandra.

Porodica sada iščekuje da policija odradi svoj dio posla i da se pronađu ubice svirepo ubijenog Aleksandra.

- Najteže je Aleksandrovom mami, mojoj tetki - priča jedan od rođaka. - Ona je samohrana majka, bila je jako vezana za njega i oduvijek je strahovala i bojala se za sina. Aleksandar je bio sin jedinac. Ne znam, ali plašim se da tetka ovo neće moći da podnese...

Iako se, po tvrdnjama rođaka, šuškalo da je, navodno, Aleksandar bio umiješan u "sumnjive poslove" i bio blizak sa nekim osobama koje imaju kriminalnu prošlost, sada vjeruju da ga je to i koštalo glave. Njegova porodica je do zadnjeg trena vjerovala da se on negde sklonio, čim se toliko dugo nije javljao.

U selu Parcani i u petak, nekoliko dana poslije pronalaska Aleksandrovog tijela, ne mogu da vjeruju da je neko iskoristio napušteno imanje i da daleko od očiju javnosti "zakopa" ubijenog mladića.

- Bože i sada kada sklopim oči, vidim taj prizor - kaže Maksimović za Novosti.

- Jezivo. Video sam njegovu fotografiju. Bio je lijep dečko. Šteta, kakvi to neljudi su mogli tako nešto da urade.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.