Split

Socijalni radnik pozvao ubicu Filipa na piće, a onda i policiju

  • 18.01.2020. 18:05

U splitskom kafiću "Borsalino", u kojem je uhapšen Filip Zavadlav (25), nakon subotnjeg krvavog pohoda u Velom Varošu, u kojem su ubijena trojica mladića, s njim je - osim njegovog oca i mlađeg brata - bio i socijalni radnik, koji je zaslužan za njegovo mirno hapšenje, piše Slobodna Dalmacija.

Radnik Centra za socijalni rad prepoznao je mladića sa snimka na kojem šeta s kalašnjikovom u ruci Kamenitom ulicom, a koja je se pojavila napun sat nakon trostrukog ubistva.

Socijalni radnik odmah je nazvao Filipa Zavadlava, koji je u to vrijeme bio u porodičnom stanu na splitskim Skalicama, a kako nije mogao s njim da ostvari normalnu komunikaciju, zatražio je da razgovara s njegovim ocem.

Tada se čovjek dogovorio s ocem osumnjičenog mladića da on i Filip dođu u "Borsalino" i da se javi policiji da dođe po njega.

Hrabri socijalni radnik se, uprkos svemu što je čuo i vidio na snimcima i fotografijama koje su kružile društvenim mrežama, našao u 17 sati u kafiću s Filipom Zavadlavom i s njegovim ocem. S njima je sačekao policiju, i upravo zbog njegovog angažmana dva sada nakon ubistva identifikovan je glavni osumnjičeni, koji je zato uhvaćen u najkraćem roku bez ikakvih problema i dodatnih žrtava.

Opisao Filipove muke

Osim što se angažovao u mirnom rješavanju teške situacije, zaposleni splitskog Centra za socijalni rad ispričao je policiji sve o problemima za koje je znao da je Filip imao zbog dugova svog mlađeg brata. Njegova izjava na dvije stranice u detalje opisuje pritiske kroz koje je mladić prolazio zbog društva u koje mu se "uvalio" brat, inače zavisnik od droge.

Pročitajte još:

Srbin poginuo u teškom udesu

Vatrogasci izvukli vozilo iz odvodnog kanala, u njemu našli tijelo mladića

U smrskanom vozilu bila dva brata, jedan poginuo, drugom se ljekari bore za život

Detalji likvidacije ispred osnovne škole: Marko ubijen s leđa pred sinom i dvije kćeri

Ovo su neslavni rekorderi koje je zaustavio presretač MUP-a RS

Тагови: