Po prijavi MUP-a Republike Srpske

Republičko tužilaštvo postupa po krivičnoj prijavi protiv Željka Karana

  • 28.09.2018. 19:16

Postupanje po krivičnoj prijavi protiv Željka Karana, patologa koji je obavio obdukciju tijela Davida Dragičevića biće prioritet rada Odjeljenja za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala – poručeno je to danas iz Republičkog tužilaštva.

MUP Republike Srpske, krivičnu prijavu protiv Željka Karana podnio je banjalučkom tužilaštvu, a osumnjičen je za dva krivična djela. 

"Republičko javno tužilaštvo, Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala preuzelo je od Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka predmet koji se odnosi na prijavu podnesenu protiv Željka Karana zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja i krivično djelo Nesavjestan rad u službi. Ovaj predmet, zbog velikog interesa javnosti, biće prioritet u radu tužilaštva, a o ishodu postupka javnost će biti blagovremeno informisana. Više detalja u ovom trenutku nije moguće saopštiti", istakli su iz Republičkog javnog tužilaštva Republike Srpske.

Direktor Zavoda za sudsku medicinu Republike Srpske i patolog Željko Karan tvrdi da o krivičnoj prijavi nije lično obaviješten, kao ni o tome za šta se sumnjiči. Tvrdi da je pošteno obavljao svoj posao, i da je sve spreman dokazati i pred pravosudnim institucijama. 

"Čuo ja na medijima. Ja odgovorno tvrdim da sam sve uradio kako treba i da ništa nisam uradio ni nesavjesno niti sam bilo šta zloupotrijebio, sad mogu oni da podnose šta hoće, to njima niko ne brani. Suština priče je da bilo ko može prijaviti bilo koga zbog bilo čega, pa ćemo onda vidjeti šta je šta"; istakao je Željko Karan, direktor Zavoda za sudsku medicinu Republike Srpske. 

Iz MUP-a Republike Srpske danas se nisu oglašavali.

Patolog Željko Karan prvi je saslušan i pred Anketnim odborom Narodne skupštine, formiranom radi dodatnog sagledavanja činjenica o smrti Davida Dragičevića. 

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    *Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок