Sarajevo

Razbojništvo tokom policijskog časa: Pljačka benzinske pumpe!

  • 23.03.2020. 21:06

Razbojnici su juče za vrijeme policijskog časa pokušali opljačkati benzinsku pumpu “Brkić Petrol” na području opštine Novi Grad Sarajevo, povrđeno je iz Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Četvrta PU je 22. marta u 18.15 obaviještena da su u ulici Nerkeza Smailagića, opština Novi Grad Sarajevo, dvije nepoznate osobe pokušale izvršiti razbojništvo nad radnicima na benzinskoj pumpi “Brkić Petrol”.

– Tom prilikom maskirane NN osobe su uz prijetnju pištoljem, pokušale izvršiti navedeno krivično djelo, a zatim se udaljile u nepoznatom pravcu. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo – stoji u saopštenju MUP KS.

Radeći na rasvjetljavanju pomenutog krivičnog djela, istog dana u 18.40 časova u ulici Bulevar Meše Selimovića, opština Novi Grad Sarajevo, policijski službenici su pronašli i uhapsili: E.A., rođen u Sarajevu i A.F., rođen u Goraždu, nastanjeni u Sarajevu.

Riječ je o mlađim osobama koje su uhapšene zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo iz člana 289., a u vezi sa članom 28. KZ F BiH (Razbojništvo u pokušaju).

– Navedene osobe su predata u prostorije Jedinice za obezbjeđenje objekata i zadržavanje osoba uhapšenih MUP Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju kriminalističku obradu nad istim – stoji u saopštenju MUP KS.