Zaplijenjeno 50 kilograma skanka, evo ko su privedeni! FOTO

10:39, 19.02.2019.
Thumbnail
U operativnoj akciji kodnog naziva "Vitorog" zaplijenjeno je 50 kilograma opojne droge skank.

Akciju je, kako saznaje ATV, realizovala Uprava za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS. Droga je zaplijenjena na području koje pokriva Policijska uprava Gradiška.

U akciji , koja je realizovana na području Republike Srpske, razbijena je organizovana kriminalna grupa.

Uprava za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske akciju  realizuje pod nadzorom Republičkog javnog tužilaštva.

Uz podršku Policijskih uprava Gradiška, Banjaluka i Trebinje izvršeni su pretresi na deset lokacija na području Srpske, a slobode je lišeno šest lica (pet lica u Gradiški i jedno lice u Trebinju). Kako ATV nezvanično saznaje, privedeni su Davor Erceg, Željka Erceg, Sergej Tutnjilović, Slaviša Guskić, Strahinja Tendžerić i Nikola Prolić.

U akciji „Vitorog" do sada je zaplijenjeno 53,5 kilograma opojne droge skank, 35 grama praškaste materije  koja svojim morfološkim karakteristikama podsjeća na opojnu drogu kokain, automatsko oružje sa pripadajući okvirima i municijom, mobilni telefoni, sim kartice, kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

Nakon završene kriminalističke obrade lica lišena slobode biće predata uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima u nadležnost Republičkog javnog tužilaštva RS.

Akcija „Vitorog" biće nastavljena i u narednom periodu, s obzirom da se dio lica nalazi u bjekstvu.