Beograd

Rasvijetljeno ubistvo Strahinje Stojanovića: U toku raspisivanje međunarodne potjernice

15:22, 21.09.2020.
Izvor: novosti.rs
Policija je u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu identifikovala osumnjičenog za ubistvo Strahinje Stojanovića auto-bombom 13. septembra na Novom Beogradu, saopštio je danas ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

Osumnjičeni, kako je objasnio Stefanović, nije samo državljanin Republike Srbije, zbog čega je, u saradnji sa drugim državnim organima, u toku raspisivanje međunarodne potjernice, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Stefanović je pohvalio pripadnike policije koji su rasvijetlili ubistvo, napominjući da da su oni ozbiljnim i dobrim radom, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom uspjeli da identifikuju izvršioca ovog krivičnog djela i prikupe dovoljno dokaza za podnošenje krivične prijave.

Stojanović je ubijen prošle sedmice u ekspoloziji automobila u Omladinskih brigada, kada je sa njim u vozilu bila njegova partnerka, državljanka Kolumbije.

On je preminuo ubrzo nakon eksplozije, a ona nije zadobila teže povrede.

Ministar se zahvalio pripadnicima kriminalističke policije Policijske uprave za grad Beograd i Višem javnom tužilaštvu koji su, kako je rekao, uz dobru saradnju i naporan rad uspjeli da rasvijetle ubistvo koje je uznemirilo građane Srbije, jer se dogodilo na jedan stravičan način eksplozijom automobila.

Podsjetio da je policija efikasnim radom u prethodnim nedjeljama brzo rasvijetlila dva ubistva koja su se dogodila u tom periodu, kao i jedno ubistvo iz 2009. godine.

"Profesionalci u policiji pokazali su da umeju uspješno da riješe i najsloženije slučajeve i najteža krivična djela", zaključio je Stefanović.