PU Trebinje

Rasvijetljena četiri slučaja paljevine automobila

  • 29.11.2018. 14:48

Službenici Policijske uprave Trebinje uhapsili su lica čiji su inicijali P.B. (18) i N.Š. (32) iz ovog grada, čime su rasvijetljena četiri slučaja paljevine automobila, rekao je na vanrednoj konferenciji za novinare načelnik ove uprave Žarko Laketa.

Laketa je podsjetio da se prvo krivično djelo dogodilo 26. marta na parkingu u naselju Luč kada je osumnjičeni P.B. izazvao požar na automobilu "mercedes C200", koji je koristio policijski službenik sa inicijalima N.M.

"Osumnjičeni je na prednjem dijelu vozila, registarskih oznaka M42 A 051, prosuo lako zapaljivu tečnost i otvorenim plamenom izazvao požar", rekao je Laketa.

On je naveo da se drugo krivično djelo desilo 27. juna u Ulici vojvode Vlatka Vukovića kada je P.B. lako zapaljivom tečnošću posuo i zapalio vozilo "opel astra", registarskih oznaka A23 E 510, koje je koristio policajac sa inicijalima P.E.

U Ulici vojvode Vlatka Vukovića počinjeno je i treće krivično djelo 17. jula.

"Osumnjičeni P.B je zapaljivom tečnošću posuo automobil "reno klio", registarskih oznaka A 89 O 429, vlasništvo inspektora Poreske uprave Trebinje inicijala Č.M", rekao je Laketa.

Prema njegovim riječima, četvrta paljevina dogodila se 3. avgusta u Žičkoj ulici gdje je P.B. zapaljivom tečnošću posuo i zapalio automobil "opel korsa" registarskih oznaka 132 Ј 591, vlasništvo referenta za naplatu u Poreskoj upravi Trebinje inicijala T.Lj.

Laketa je rekao da su pripadnici Policijske uprave Trebinje tokom pretresa kuće i automobila lica čiji su inicijali N.Š. pronašli i jedan vojni eksploziv TNT od 500 grama, dvije električne detonatorske kapisle i sporogoreći štapin dužine oko 130 centimetara, te više mobilnih telefona.

Nakon kriminalističke obrade lice P.B. je, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, predato Okružnom tužilaštvu na dalje postupanje.

Nad drugim osumnjičenim N.Š. i dalje se vrši kriminalistička obrada u prostorijama Policijske uprave Trebinje, nakon čega će protiv njega biti podnesen izvještaj o oštećenju i oduzimanju tuđe stvari, kao i nedozvoljenoj proizvodnji i prometu eksplozivnih materija.

Laketa je istakao da u ovom slučaju nije riječ o piromanima, kako su prenijeli pojedini portali, već o organizovanoj grupi.

Posljednji slučaj paljevine automobila u Trebinju dogodio se u subotu, 24. novembra, nakon čega je zasjedao i Forum za bezbjednost.

Srna nezvanično saznaje da su uhapšeni Pavle Bodiroga i Neđo Šipovac.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Бизнис клуб (Р)

    Бизнис клуб (Р)

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

    Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина