Raspisana potjernica za dva lica, privođenja zbog ubistva Slaviše Ćuluma

  • 16.05.2020. 19:04

Policija je pretresla 13 lokacija. Riječ je o lokacijama koje koriste osam osoba na području Banjaluke i Istočnog Sarajeva. Uviđaj na mjestu gdje je juče ubijen Slaviša Ćulum, nastavljen je i danas.

Bio je blokiran put do porodične kuće u čijoj se blizini ubistvo i dogodilo, a i danas je bio prisutan veliki broj policijskih službenika. 

Iz MUP-a Srpske je potvrđeno da je privedeno više osoba koje se mogu dovesti u vezu sa ubistvom Slaviše Ćuluma. U toku je kriminalistička obrada nad privedenim licima. 

"Ono što možemo reći je da se preduzimaju sve zakonom predviđene mjere i radnje u cilju rasvjetljavanja ovog krivičnog djela da je više lica privedeno u okviru ove istrage i u toku je kriminalistička obrada nad njima. U toku su i pretresi na 13 lokacija koje teritorijalno pokriva PU Banjaluka i PU Istočno Sarajevo, a koje ukupno koristi osam lica", rekla je Mirna Miljanović, načelnik Odjeljenja za informisanje MUP-a Republike Srpske.

Iz MUP-a Srpske objavili su i video snimak na kome se vide osobe za koje se sumnja da su izvršioci ubistva. Nadzorne kamere snimile su kako osumnjičeni bježe motociklom sa mjesta gdje je Ćulum likvidiran. 

Slaviša Ćulum ubijen je juče u sred dana, u svom automobilu u blizini porodične kuće. Njegovo tijelo navodno je pronašla majka i o svemu obavijestila policiju. 

Na mjesto ubistva ubrzo je stigao veliki broj pripadnika nekoliko jedinica MUP-a Republike Srpske. Izlaz iz grada je bio blokiran na nekoliko časova. Slaviša Ćulum godinama je bio poznat banjalučkoj policiji, a nedavno je izašao iz zatvora u Foči, gdje je izdržavao kaznu zbog pokušaja ubistva.

Često su se za njega vezala razna krivična djela, tuče, razbojništva i vatreni obračuni. U jednom od njih ubijen je i njegov mlađi brat.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.