Interpol u Sarajevu

Raspisana međunarodna potjernica za Benedijem Đukanovićem

  • 16.05.2019. 14:18

Interpol u Sarajevu raspisao je međunarodnu potjernicu za Benedijem Đukanovićem, osumnjičenim za učešće u atentatu na vlasnika "Sektor Sekjuritija" Slavišu Krunića, njegovog pratioca Žarka Pavlovića i ranjavanje Gorana Ilića. 

Potjernica je raspisana na osnovu zahtjeva Okružnog suda u Banjaluci, koji je Đukanoviću odredio mjeru pritvora, a budući da nije dostupan pravosudnim organima, za njim je nakon centralne raspisana i međunarodna potjernica. 

Đukanović je posljednji put viđen 23. aprila ove godine na području teritorije koju pokriva PU Doboj. Utvrđeno je da je koristio bijeli Golf 7, registarskih oznaka 003-K-770, koji je snimljen u dobojskom regionu, a koji, također, nije pronađen. 

MUP Republike Srpske apeluje na sve građana da, ukoliko primijete osobu ili vozilo s fotografije, da o tome obavijeste najbližu policijsku stanicu ili na dežurni broj 122. 

Krunić je ubijen 22. aprila u sačekuši u blizini svoje vikendice u Glamočanima kod Banje Luke. Ubice su ga u zasjedi čekale na makadamskom putu i kada je džip Toyota, u kome se vozio s tjelohraniteljima, usporio na krivini, ubice su s dvije strane iz automatskih pušaka otvorile vatru. 

Krunić, koji je sjedio pozadi, rafalom je pogođen u glavu, a suvozač Pavlović u grudi. Vozač Ilić je ranjen u ruke i noge. U razmjeni vatre ubijen je napadač Željko Kovačević, koji je pogođen u stomak. 

Zbog ovog zločina istu noć je uhapšen Emilio Baldo, a nešto kasnije i Krunićev čovjek od povjerenja Rodoljub Gajić, radnik "Sektor Sekjuritija" koji je izdao i "tipovao" svog gazdu. 

Ubijeni Krunić bio je vlasnik kompanija "Sektor Security", "Žitopeka", "Žitoprodukt", "Sektor ADS" i "Sektor ZOS", koje imaju oko 1.800 zaposlenih.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)