Osečine

Radovan je ubio zbog nje, a sada se oglasila i Vesna

  • 01.10.2020.21:58

Trenutno nisam u stanju da govorim o onome što se dešavalo. Ne mogu da dajem nikakve izjave jer, već godinu dana prolazim kroz pravi pakao! I sada je došlo do kulminacije. Morate me razumjeti!

Ovo je, drhtavim glasom, gotovo šapatom, u izjavi za "Novosti", kazala juče Vesna S., supruga Radovana S. (55) iz Novog Sada, osumnjičenog da je u nedjelju hicima iz pištolja usmrtio Milovana M. (52) iz sela Gunjci kod Osečine, u njegovoj porodičnoj kući.

Šta je navelo Radovana da automobilom prevali put od Novog Sada do ovog podgorskog sela i da poslije svađe u Milovana ispali dva hica, utvrdiće se istragom koja se vodi pred Višim tužilaštvom u Valjevu.

U ovom Tužilaštvu bi, kako je najavljeno, danas trebalo da budu saslušane Milovana supruga, kćerka i majka, a naredne nedjelje, kako saznajemo, i drugi svjedoci među kojima i Vesna S.

Prema nezvaničnim saznanjima, ženu osumnjičenog Novosađanina, kojom je Milovan, kako se sada može čuti, bio opsjednut, proganjao je i uznemiravao raznim porukama. Kako se sumnja, bilo je čak i poruka prijetećeg sadržaja upućenih njoj, ali i članovima njene porodice. Da li je prijetnji stvarno bilo i u kakvom su odnosu bili Milovan i Vesna, utvrdiće se vještačenjem mobilnih telefona i kompjutera ubijenog, osumnjičenog i njegove supruge.

Dok se o motivu ubistva, zasad u javnosti spekuliše i nagađa, izvjesno je da je Radovan S. u nedjelju sjeo u svoj "nisan" i uputio se u selo Gunjaci. Tamo je stigao u prepodnevnim satima, zaustavio se ispred Milovanove kuće, gdje je zatekao njegovu suprugu. Na pitanje gdje joj je muž, žena ga je, ne sluteći zlo, odvela u prostoriju u prizemlju.

u dvojice muškaraca je, navodno uslijedila žučna rasprava, čuli su se povišeni glasovi, a onda su odjeknula dva pucnja. Supruga je Milovana mrtvog zatekla u lokvi krvi, a osumnjičeni je kolima otišao odatle, ali je ubrzo uhapšen u centru Osečine.

Tagovi: