Kantonalni sud Tuzla

Radnik obezbjeđenja priznao pljačku i paljevinu firme

  • 18.01.2019. 12:20

Omer Đikanović (43), radnik obezbjeđenja firme “Murex” koji je optužen da je zapalio ovaj objekt i ukrao 14 hiljada KM, kako saznajemo, priznao je krivicu u Kantonalnom sudu Tuzla.

Krajem novembra prošle godine, Kantonalni sud Tuzla potvrdio je optužnicu protiv Đikanovića, u kojoj se navodi da se tereti za produženo krivično djelo teška krađa u stjecaju s krivičnim djelom paljevina.

Đikanović je 17. septembra 2018. u prostorijama firme “Murex” u Špionici kod Srebrenika, radeći kao čuvar, uz pomoć alata otvorio metalnu kasu te provalio na još dva mjesta u firmi i ukrao 14 hiljada KM.

Potom je na plinsku bocu stavio plamenik i postavio ga između drvenih greda, upalio plamenik i izazvao požar u objektu, u kojem je uništena roba u prijavljenoj vrijednosti većoj od milion KM. Šteta je izazvana i na samom objektu, kao i u uništenoj opremi, koja je procijenjena na skoro tri miliona KM.

Đikanović je, nakon pljačke i podmetanja požara, bio u bijegu do 31. oktobra 2018. godine, kad je uhapšen, a ubrzo i pritvoren.

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:20 Серија: Љубавни залогаји (12+) (Р)

    Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    ' '''Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 20:30 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ' ''Серија: Од јутра до сутра (12+)