Eksplozija u rafineriji

Radnik koji je poginuo nije bio u pogonu gdje je izbio požar

  • 10.10.2018. 11:17

Policija u Brodu je potvrdila da je u eksploziji u rafineriji poginuo radnik Ljubo Petković iz Žeravica (1985).

"Sinoć u  21:30 dežurna sluzžba obaviještena da je na postrojenju 05 za proizvodnju dizel goriva, benzina došlo do eksplozije koja je izazvala požar i da su povrijeđeni radnici u neposrednoj jedinici. Stavili smo se na raspolaganje specijalnoj vatrogasnoj jedinici rafinerije Brod kao i teritorijalnoj vatrogasnoj jedinici Brod", rekao je Slobodan Milićević, komandir Policijske stanice Brod.

On je ponovio da je osam radnika povrijeđeno, a šest prebačeno u bolnicu u Doboj. Konstatovane su im lakše tjelesne povrede. 

Naveo je da se tada jedan radnik vodio kao nestao. 

"Noćas oko 1:30 pronašli smo tijelo nastradalog radnika koji je bio zaposlen na susjednom postrojenju od onog gdje je izbila eksplozija", kaže Milićević.

Istraga će utvrditi šta je pravi uzrok smrti radnika. 

"Mi ne možemo u ovom trenutku reći šta je uzrok ekspozije i požara, trenutno je veliki broj stručnjaka na terenu, gdje se radi uviđaj. U velikoj mjeri isključujemo uticaj spoljnog faktora", kaže Milićević.

Gradonačelnik Slavonskog Broda je na raspolganje stavio hirurški tim, a njihova sanitetska vozila su krenula u Brod da pomogu, ali su ostala na granici, jer nije bilo potrebe za intervencijom.

Komandir Policijske stanice Brod kaže da su građani sinoć bili u panici, pa su krenuli sami da se evakuišu,, navodeći da za tim nije bilo potrebe, jer nije bilo havarije većih razmjera.

Što se tiče materijalne štete, ona tek treba da bude procijenjena, ali ono što je policija zatekla nakon požara ukazuje na veliku materijslu štetu.

Iz policije navode i da je nadljudskim naporima vatrogasaca požar ugašen.Treća smejna radnika farinerije zadržana je pred kapijom sve dok njihov ulazak na radno mjesto nije bio bezbjedan.

  • 12:40 Емисија: Народ прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.

  • 13:10 Емисија: Енерго клуб (Р)

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 По свијету са Робертом (Р)

    По свијету са Робертом (Р)