Pojačane aktivnosti policije tokom vikenda

Racija policije u Banjaluci: Oduzeta droga, službenici ometani tokom akcije

  • Извор: АТВ
  • 15.11.2021. 09:40

Policijski službenici PU Banjaluka tokom vikenda sproveli su raciju u tri ugostiteljska objekta u Banjaluci, prilikom čega je pronađena i odueta droga.

"Prilikom vršenja operativno taktičke radnje racije zbog posjedovanja opojne droge lišena su slobode tri lica i to: lice inicijala A.P. iz Banjaluke kod kojeg je pronađeno i oduzeto 0,40 grama bjele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu kokain, lice inicijala M.Š. iz Gradiške kod kojeg je pronađeno i oduzeto 0,80 grama bjele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu kokain i jedna tableta koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu ekstazi i lice I.J. iz Banjaluke kod kojeg je pronađeno i oduzeto 0,83 grama zelene biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu", stoji u saopštenju PU Banjaluka.

Takođe, licima D.D. iz Novog Grada, A.Ž., Z.A., D.T. i A.A. iz Banjaluke,  uručen je prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja „Ometanje državnih organa, privrednih društava i drugih pravnih lica  u vršenju javnih funkcija“. 

"Navedena lica su podvrgnuta ispitivanju na prisustvo alkohola, kojom prilikom je utvrđeno kod lica D.D.  2,22 g/kg alkohola u organizmu, A.Ž. 2,07 g/kg alkohola u organizmu, Z.A. 1,25 g/kg alkohola u organizmu i kod lica D.T. 1,31 g/kg alkohola u organizmu, dok je lice A.A. odbilo da se podvrgne ispitivanju na prisustvo alkohola u organizmu", piše u saopštenju PU Banjaluka.

U jednom ugostiteljskom objektu, zatečeno je 11 maloljetnih lica, kako konzumiraju alkohol, te su podvrgnuti ispitivanju na prisustvo alkohola, kojom prilikom je kod svih utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu. Takođe, u vezi sa tim su vlasniku i konobaru ugostiteljskog objekta uručeni prekršajni nalozi zbog točenja alkohola maloljetnim licima. 

O svemu je obaviješten i Centar za socijalni rad Banjaluka, čiji radnicu su izašli na lice mjesta i preduzeli mjere i radnje iz svoje nadležnosti. 

"Uručena su još 3 prekršajna naloga radnicima ugostiteljskih objekata zbog počinjenog prekršaja „Posluživanje alkoholom“ iz člana 25. Zakona o javnom redu i miru. Zbog počinjenih krivičnih djela i prekršaja u dane vikenda lišeno je slobode 15 lica", kažu u PU Banjaluka.

Foto: Ilustracija