Hrvatska

Pucao ženi u srce, policija ne želi reći da li je kćerka bila prisutna

  • 28.10.2020. 19:18

Tragedija je zadesila Ruševo, malo mjesto na cesti Slavonski Brod - Našice, u srijedu oko osam sati. U porodičnoj kući na broju 131 nađena je mrtva D. B. (48). Sumnja se da je uzrok nasilne smrti taj što je njen suprug M. B. (58) u nju ispalio hitac iz poluautomatske puške. Muškarca su uhapsili pod sumnjom da je ubio suprugu.

- Istragu provodi Županijsko državno tužilaštvo iz Slavonskog Broda, a nakon nje znaćemo nešto više o tome kako je došlo do ubistva i o tom što je sve prethodilo ovom nemilom događaju - rekla je Nikolina Janković, portparolka PU požeško-slavonske.

Uviđaju je prisustvovao i zamjenik županijske državne tužiteljke.

- Malo prije osam sati u Ruševu je suprug pucao u suprugu. Prema prvim pokazateljima, pogodio ju je u prsa, odnosno u srce, i na mjestu usmrtio. Još ne znamo motiv i razlog zbog kojeg je to učinio. Riječ je o poluautomatskoj pušci iz koje je ispaljen samo jedan hitac - rekao je Franjo Kopunić, zamjenik državnog tužioca..

Kako su nam rekli mještani Ruševa, supružnici su imali dvoje djece - punoljetnu kćer, učenicu srednje škole, koja je na školovanju u Slavonskom Brodu, i maloljetnu osnovnoškolku. Niko iz policije ni i iz tužilaštva ne izlazi s podatkom je li mlađa djevojčica bila u kući u vrijeme ubistva.

- Nikad nisam čula da su se svađali, oboje su bili dobri prema nama komšijama. Žive preko puta kuće moga sina. Jutros sam izašla pred kuću pričekati veterinara i vidjela sam policijski auto pred sinovom kućom. To stotinjak metara od mene, vidjela sam da policajci vode nekog svijetle kose, kakvu ima i moj sin. Noge su mi se odsjekle... - priča nam šokirana susjeda.

- Pomislila sam, Bože, što je učinio da ga vodi policija. Naglo mi je porastao šećer, došlo mi je zlo. Onda sam saznala da nije u pitanju moj sin, nego komšija. Žao mi je što se to dogodilo - ispričala nam je starija komšinica.

Mještani Ruševa rekli su nam da su se muškarac i žena doselili prije dvadesetak godina - on s područja Ogulina, a ona iz Zagreba.

U selu se juče pričalo da je muškarac osumnjičen za ubistvo pokušao izvršiti samoubistvo i da ga je u tome sprečavala njegova supruga, u koju je na kraju ispalio hitac. Sve su to nagađanja, a što se točno dogodilo znat će se nakon što osumnjičeni muškarac bude ispitan u Županijskom državnom tužilaštvu.

- Nakon što ga saslušam, najvjerojatnije ću zatražiti pritvor u trajanju od 30 dana, a danas sam naložio da se u četvrtak obavi obdukcija tijela u Osijeku – rekao je Franjo Kopunić.

(24sata.hr)

Тагови:
  • 20:10 Емисија: Прича се

    Политичка, дебатна емисија доноси широк избор актуелних тема, супротстављених ставова, различитих углова, чињеница и реплика.

  • 21:20 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 22:05 Серија: Авионџије (12+)

    ''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:35 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:50 Серија: Ред Рок (12+)

    '''Серија: Ред Рок (12+)

  • 23:20 Ноћни програм

    Ноћни програм