Novi Sad

Psi lutalice oborili djevojčicu (16) i izujedali je po licu

  • 09.08.2019. 20:48

Djevojčica L. T. (16) povrijeđena je u Bačkom Petrovom selu, kada su je dva psa lutalice oborila sa bicikla na zemlju i više puta ugrizla po licu i ruci.

Djevojka nije životno ugrožena, ali je zbog težine povreda prevezena u KCV u Novi Sad.

ŠTA URADITI KADA VAS UJEDE PAS LUTALICA?

Nakon ujeda potrebno je što prije zatražiti neophodnu medicinsku pomoć i zatražiti od doktora da na svom medicinskom nalazu konstatuje da je riječ o povredi koja je izazvana ujedom psa. Potrebno je primiti tetanus i to konstatovati na medicinskom nalazu. Nadležnom javnom preduzeću, zavisno od teritorije na kojoj se ujed dogodio, treba prijaviti napad radi eventualnog izlaska na teren identifikacije i hvatanja psa lutalice.

Odmah nakon ujeda je potrebno pribaviti na licu mjesta informacije da li je još neko lice vidjelo napad i podatke o tom licu u smislu kontakt telefona imena i adrese radi eventualnog kasnijeg svjedočenja na sudu. Poželjno je pozvati i policiju i prijaviti napad, policija iako nije zadužena za ovakve slučajeve može u slučaju da izađe na lice mjesta napraviti službenu bilješku koja se kasnije može koristiti kao dokaz. Čak i da ne uspijete da ishodujete ovu bilješku, barem podaci o svjedocima mogu biti veoma korisni za kasniji postupak.

Ovo što je prethodno rečeno odnosi se na proces pribavljanja i obezbjeđivanja dokaza u kome je jako bitno pravovremeno reagovati. Nakon procesa pribavljanja dokaza pokreće se postupak za naplatu štete. Ovaj postupak se može voditi kao vansudski ili sudski.

Тагови: