Akcija u Rogatici

Pronađeno ukradeno vozilo na vještačenju, poznata imena privedenih

10:53, 06.11.2018.
Izvor: ATV
Thumbnail
Pripadnici Policijske uprave Istočno Sarajevo su juče, na osnovu operativnih informacija Državne agencije za istrage i zaštitu BiH, da se na području Sokoca kreće putničko motorno vozilo marke „Range Rover“, te da postoji sumnja da se radi o otuđenom vozilu, izvršili operativno tektičku mjeru blokadu, kom prilikom je na lokalitetu Gluhovina, opština Rogatica uočeno navedeno vozilo, a u blizini vozila zatečena lica inicijala S.D. (1988) iz Istočne Ilidže, R.B. (1967) iz Sokoca i Z.J (1964) iz Rogatice, saopšteno je iz PU Istočno Sarajevo.

Kako ATV nezvanično saznaje jedan od uhapšenih u akciji je i Slaven Dakić, koji je među optuženima u akciji “Volan”, jednoj od najvećih akcija u suzbijanju automafije, a u kojoj je optužen i Srećko Trifković, kojem je određen pritvor zbog sumnje da se može dovesti u vezu s ubistvom policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića.

Slaven Dakić je pucao i na Dejana Vukovića – Super Bebu, automafijaša iz Istočnog Sarajeva, s kojim je u sukobu.

Osim Dakića, kako ATV saznaje,  uhapšeni su Zovan Jovičić (54) iz Rogatice i Rade Bartula (51) sa Sokoca.

Lica su lišena slobode, a uz saglasnost i pod nadzorom tužioca Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo izvršen je uviđaj na licu mjesta, nakon čega su lica i vozilo predati Državnoj agenciji za istrage i zaštitu BiH, na dalje postupanje.

Utvrđeno je da je navedeno vozilo otuđeno, dana 12.09.2018. godine na području Kantona Sarajevo.

Širim pregledom blokiranog područja, u rejonu sela Barnik, opština Sokolac pronađena su još dva putnička motorna vozila, kao i veća količina auto dijelova, za koja postoji sumnja da potiču iz krivičnih djela „Krađa“ izvršenim na području Kantona Sarajevo.

Nakon izvršenog uviđaja, vozila i auto dijelovi će biti predati MUP Kanton Sarajevo.