MUP TK

Pronađeno oružje, municija i droga

16:19, 10.05.2019.
Izvor: Srna
Thumbnail
U pretresu na osam lokacija na području Tuzlanskog kantona pronađeno je oružje, municija i droga, a protiv osam lica biće podnesen izvještaj nadležnom tužilaštvu.

U pretresima, prema nalogu opštinskih sudova Tuzle, Živinica, Kalesije, Gradačca, Srebrenika i Lukavca, pronađeni su automatska puška, pištolj, municija, osam manjih pakovanja kanabisa, četiri drobilice, dvije digitalne vage, veća količina duvanskih prerađevina, 28 većih pakovanja raznog duvana, 685 paklica cigareta, sedam mašinica za pakovanje cigareta i veći broj mobilnih telefona i SIM kartica. 

Nakon kriminalističke obrade, izvještaj će biti podnesen protiv lica čiji su inicijali N.P. (37) iz Srebrenika, H.K. (55) iz Kalesije, tridesetdvogodišnje S.Š, te B.B. (21) i A.M. (65) iz Tuzle, M.B. (39) iz Živinica, B.Š. (33) iz Lukavca i A.S. (27) iz Gradačca, saopšteno je danas iz kantonalnog Ministarstva unutrašnjih poslova. 

Ova lica osumnjičena su za krivična djela nedozvoljeno držanje oružja i municije, neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, te imovinskih delikata.