Bihać

Pronađeni migranti koji su počinili razbojništva, teške krađe i napad

  • 17.07.2018. 16:08

Pripadnici MUP-a Unsko-sanskog kantona /USK/ i Službe za poslove sa strancima BiH danas su u zajedničkoj akciji na području Bihaća pronašli šest ilegalnih migranata, državljana Iraka, Libije, Maroka i Rusije, koji su u prethodnom periodu počinili razbojništva, teške krađe i napad na ovlašćena službena lica prilikom obavljanja službenih aktivnosti.

Ova lica su potom procesuirana jer su ugrožavala bezbjednost građana na ovom području, saopšteno je iz Ministarstva bezbjednosti BiH. 

Nakon lociranja ove grupe ilegalnih migranata inspektori za strance su u Bihaću sproveli odgovarajuće mjere i radnje, te im je Služba za poslove sa strancima izrekla mjere protjerivanja. 

Ova lica su stavljena pod nadzor u Imigracioni centar u Istočnom Sarajevu, da bi se izvršilo njihovo udaljavanje iz BiH. 

U saopštenju se navodi da su predstavnici Sektora uniformisane policije MUP-a USK i Službe za poslove sa strancima BiH dogovorili sprovođenje odgovarajućih zajedničkih operativnih aktivnosti na području Bihaća s ciljem pronalaženja ilegalnih migranata, sklonih činjenju krivičnih djela i narušavanju javnog reda i mira. 

U okviru ovih aktivnosti, predstavnici IOM-a i Službe za poslove sa strancima su uz prisustvo pripadnika policije MUP-a USK i prevodilaca upoznali migrante smještene u nedovršenom objektu Penzionerskog doma o potrebi da se isele iz ovog objekta, koji nema ni minimalne uslove za smještaj. 

Navodi se da je potom 250 migranata dobrovoljno napustilo objekat Penzionerskog doma i prešlo u objekat Đačkog doma, gdje su im nadležne organizacije obezbijedile hranu i druge minimalne uslove neophodne za njihov boravak na ovom području.

Тагови:
  • 10:55 Серија

    ''''Серија

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Бизнис клуб (Р)

    Бизнис клуб (Р)

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина