Tuzla

Pronađene osobe iz Golfa smrti kojim je ubijen 22-godišnji Subašić

  • 22.12.2019. 08:03

Službenici Uprave policije TK otkrile su osobe koje su bile u automobilu Golf 5 s kojim su u blizini Tržnog centra „Merkator“ nanijeli smrtonosne povrede 22-godišnjem mladiću Ismaru Subašiću iz naselja Mosnik u Tuzli. 

Nesreća se dogodila u subotu dva sata iza ponoći, a nakon silovitog udara u pješaka osobe iz Golfa 5 su se zaputili u nepoznatom pravcu.

- Riječ je o automobilu koji je austrijskih registarskih oznaka. Službenici policije su na kriminalističku obradu privele tri osobe i još sa sigurnošću ne možemo reći koje od njih bio za volanom – rečeno nam je u Kantonalnom tuilaštvu TK.

Osoba na koju je registrovano vozilo tvrdi da nije bila za volanom, a, nezvanično saznajemo, krivica se prebacuje s jedne na drugu osobu koje su bile u Golfu 5.

Poslije silovitog udara Ismar Subašić je davao znake života. Veoma brzo je stigao tim Službe hitne medicinske pomoći, a ljekari su pokušali na mjestu nesreće njegovu reanimaciju. Prevezen je potom na Univerzitetsko-klinički centar Tuzla gdje je desetak minuta nakon prijema i preminuo.

- Prema urađenom alkotestiranju nije konstatovano prisustvo alkohola u krvi kod osoba koje su privedene u Policijsku upravu TK. No, uzeti su uzorci krvi i urina kako bi uradili dodatna vještačenja – navode u Kantonalnom tužilaštvu TK.

Pročitate još:

Radisav čekao unuku za rođendan, a onda mu javili da je poginula

Pronađeno tijelo muškarca koji je vozilom sletio u Vrbas

Tragičan epilog potrage: Petar pronašao tijelo oca u bunaru

Tinejdžerka (17) nađena bez svijesti ispred svoje kuće, umrla pola sata kasnije

Mladić se objesio u pomoćnom objektu pored porodične kuće

Jugoslav poginuo u stravičnom udesu, na isti dan prije 8 godina ostao je bez ćerke

Uhapšen Nikolin ubica, nakon ubistva pozvao Hitnu

Pjevač brutalno pretučen: Udarao me je metalnom šipkom dok sam ležao!

Muškarac poginuo nakon što ga je udario automobil

Тагови: