Sarajevo

Pronađene dvije laboratorije za proizvodnju droge

  • 10.09.2019. 17:48

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Kantona Sarajevo uhapsili su dva lica i pronašli dvije laboratorije za proizvodnju droge, čija je vrijednost sa oduzetim opijatima 250.000 KM.

Riječ je o najsavremenijim i najvećim laboratorijama i opremi koje su do sada pronađene na području Kantona Sarajevo, saopšteno je iz kantonalnog MUP-a.

Službenici kantonalnog MUP-a su, u okviru akcije "Labos", pretresli kuću na području opštine Ilidža koju koristi lice čiji su inicijali E.B. i oduzeli 350 stabljika biljke koja asocira na kanabis.

Lice E.B. je sa još jednim saizvršiocem, čiji identitet je poznat policiji, uzgajalo ovu biljku radi proizvodnje i prodaje marihuane.

U okviru akcije je otkrivena opremljena laboratorija za uzgoj kanabisa u zatvorenom.

Pronađene su i dvije kutije sa materijom koja asocira na marihuanu, drobilica, vrećica sa bijelom materijom koja asocira na amfetamin, šest bočica sa hemikalijama za pospješivanje rasta biljaka koje se uzgajaju u zatvorenom prostoru, pištolj, četiri metka i šest umjetničkih slika koje potiču iz krivičnog djela, navedeno je u saopštenju.

Na području opštine Ilidža pretreseno je lice čiji su inicijali A.P. i tom prilikom je oduzet mobilni telefon i jedna vrećica sa suvom materijom koja liči na marihuanu.

Pretresom kuće i garaže na području opštine Ilijaš koju A.P. koristi sa licem za kojim se traga, oduzeti su dijelovi za laboratoriju za uzgoj biljke kanabis u zatvorenom i 81 separator, 416 saksija, četiri cilindrična filtera vazduha, termostati, dva samonosiva ventilatora, 72 električna transformatora, četiri šperovane kutije sa ventilatorima, 51 sjenilo sa električnim grlima, 21 reflektor, top za topli vazduh i drugo.

Lica E.B. i A.P su uhapšena zbog sumnje da su počinila krivična djela neovlaštena proizvodnja i promet, te posjedovanje i omogućavanje uživanja droge i oni su nakon kriminalističke obrade predati Kantonalnom tužilaštvu Sarajevo.

Za trećim licem, čiji je indentitet poznat policijskim službenicima, intenzivno se traga.

Službenici Odjeljenja za borbu protiv zloupotreba droge Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo su pretres izvršili juče, na osnovu naredbe Opštinskog suda u Sarajevu, a uz saglasnost i pod nadzorom dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva.

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    *Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок