Banjaluka

Pronađena još jedna improvizovana laboratorija za uzgoj droge

09:32, 17.07.2019.
Thumbnail
Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka, preduzimajući mjere i radnje na suzbijanju proizvodnje i prodaje opojnih droga juče su lišili slobode lica A.Ј. i F.C. u Banjaluke zbog sumnje da su izvršili krivično djelo "Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga", saopšteno je iz ove Uprave.

Istog dana na osnovu naredbe nadležnog suda, u Banjaluci, izvršen je pretres kuće koje koristi osumnjičeni A.Ј., gdje je u potkrovlju pronađena improvizovana laboratorija kao i drugi predmeti i sredstva namjenjeni za vještački uzgoj skanka.

Thumbnail

O navedenim okolnostima upoznat je dežurni okružni javni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koji je naložio da se u redovnoj proceduri dostavi izvještaj protiv osumnjičenih.

Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka nastavljaju sa preduzimanjem aktivnostima usmjerenih na suzbijanje i rasvjetljavanje krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga i nedozvoljenog uzgoja biljaka iz kojih se preradom može dobiti opojna droga, navodi se u saopštenju.

Srpskainfo piše da su uhapšeni Amar Jusić (25) i Filip Cipra (23), iz Tuzle.