U Bijeljini u oktobru

Pronađena 232 ilegalna migranta

  • 27.11.2018. 11:42

Na području Policijske uprave Bijeljina u oktobru su pronađena 232 ilegalna migranta, što je za 12 manje nego mjesec ranije, međutim, taj trend smanjenja nije dovoljan i ovaj problem je i dalje opasnost koja prijeti Republici Srpskoj i BiH, izjavio je danas načelnik ove uprave Žarko Ćosić.

"Očekivali smo već da će njihov broj biti mnogo manji, te da u decembru neće ni biti ilegalnih prelazaka barem preko Drine i Save, osim, možda, pokušaja ilegalnih prelazaka nekim kopnenim putem", naveo je Ćosić na konferenciji za novinare. 

Broj ilegalnih migranata smanjen je u odnosu na avgust, kada ih je na području Bijeljine pronađeno više od 600, što je Ćosić ocijenio kao nedovoljno u odnosu na očekivanja i pogoršanje vremenskih uslova za prelazak preko graničnih rijeka Drine i Save. 

Ćosić je rekao da u bijeljinskoj regiji nije zabilježeno da su migranti počinili krivična djela ili prekršaje. 

Predstavljajući rezultate rada policije u oktobru, Ćosić je istakao da u ovom periodu nije bilo prijava nasilja u porodici. 

"Od početka godine imamo 27 prijava nasilja u porodici, dok su u istom periodu prošle godine evidentirana 44 ovakva djela", rekao je Ćosić. 

Načelnik Sektora kriminalističke policije Darko Kovrlija rekao je novinarima da je i u oktobru nastavljen trend opadanja broja krivičnih djela na području Policijske uprave Bijeljina, a naročito je u opadanju broj djela imovinskog kriminaliteta - teških krađa za 23 odsto i krađa za 30 odsto. 

U oktobru su evidentirana 83 krivična djela, što je za devet odsto manje u odnosu na isti period lani, a tužilaštvima je prijavljeno 57 lica, od kojih su tri maloljetnika. 

Prema Kovrlijinim riječima, u oblasti zloupotrebe droge otkrivena su dva djela i prijavljeno jedno lice, dok je u oblasti privrednog kriminala u oktobru otkriveno 12 djela i prijavljeno 10 lica. 

Načelnik Sektora policije Stjepan Terzić rekao je novinarima da je u proteklom mjesecu na području bijeljinske Policijske uprave evidentirano 59 narušavanja javnog reda i mira i 87 prekršaja, a 13 lica koja su počinila prekršaj sankcionisana su podnošenjem zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka, dok je 51 licu izdat prekršajni nalog.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм