Određeno mu zadržavanje

Prokuplje: Sudija Osnovnog suda vozio sa 2,41 promila, udario policajca, pa im u stanici prijetio

  • 04.06.2020. 21:38

Milan R, sudija Osnovnog suda u Prokuplju, priveden je u tom gradu nakon što je pijan napao policajca i prijetio mu! Osnovno javno tužilaštvo u Prokuplju odredilo je mu je zadržavanje.

Kako Blic saznaje, sudija je u srijedu zatečen kako upravlja putničkim vozilom pod dejstvom alkohola. Kada je testiran u krvi je imao 2,41 promila. Da situacija bude još gora, tokom privođenja sudija je napao policajca i udario ga u vrat!

Čak i nakon privođenja u stanici uhapšeni sudija je nastavio da prijeti policajcima kojima je, kako saznajemo, govorio da “kući ima pušku i sjekiru i da će ih sve pobiti”.

Privedeni sudija bi zbog svog ponašanja mogao da odgovara za napad na ovlašćeno službeno lice, dok bi zbog toga što je u stanju teškog pijanstva sjeo za volan, trebalo da bude novčano kažnjen i dobije zabranu upravljanja vozilom i negativne poene.

Poslije ovog incidenta oglasilo se Udruženje sudija i tužilaca Srbije.

– Ne komentarišući detalje događaja koji su za sada poznati samo iz medija, osuđujemo svako neprimjereno ponašanje jer nosioci pravosudnih funkcija moraju da čuvaju dostojanstvo profesije i na radu i van rada. Sudije i tužioci imaju i povišen nivo odgovornosti u ponašanju u javnosti u odnosu na druge, jer svojim držanjem moraju da daju primer i odražavaju važnost društvene uloge koju imaju – ukazala je Ivana Josifović, predsednik UO Udruženja sudija i tužilaca Srbije.

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    Авионџије

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином