Novi Sad

Proganjao, pa silovao bivšu djevojku jer nije htjela da mu se vrati

  • 25.09.2019. 20:58

Bisim H. (49) iz Novog Pazara uhapšen je u ponedjeljak uveče u tom gradu zbog sumnje da je tokom vikenda u Novom Sadu silovao svoju bivšu djevojku (46), preteći joj pištoljem.

Nesrećna žena ga je odmah prijavila policiji, a osumnjičeni je pobjegao u Novi Pazar, gdje je i pronađen.

"Bisim H. i silovana žena bili su u emotivnoj vezi neko vrijeme. Međutim, ona više nije željela da bude s njim, pa mu je to i saopštila. Bisim nikako nije mogao da se pomiri s tim. Svakodnevno ju je obasipao porukama u kojima je pisao da želi da se pomire jer ne može da živi bez nje. Insistirao je da probaju još jednom, ali ona nije htjela ni da čuje", priča izvor iz istrage.

Kako kaže, odlučan da ponovo bude s Novosađankom, Bisim H. je u subotu otputovao u Novi Sad, pozvao je i rekao da je ispred njenog stana.

"Kad joj je zakucao na vrata, žrtva je odlučila da ga pusti unutra i ne sluteći šta će se dogoditi. Unutra je nastavio da je ubjeđuje da se pomire, ali kad je ona odbila, izvukao je pištolj i počeo da vitla njim i prijeti joj da moraju biti zajedno. Žena se uspaničila, jer nije znala da li je riječ o pravom oružju ili replici. Na kraju, Bisim je uz prijetnju pištoljem silovao svoju bivšu devojku i otišao iz njenog stana", prepričava izvor dramu.

Prema njegovim riječima, napastvovana žena je u ponedeljak pozvala policiju i prijavila da je silovana.

"Novosadska policija je odmah počela potragu za njim. Obavijestili su i kolege iz Novog Pazara. Oni su poslije nekoliko sati u Pazaru pronašli osumnjičenog i uhapsili ga. Pretresom njegovog stana nađen je gasni pištolj, a sumnja se da je upravo njime prijetio ženi", kaže sagovornik Kurira i dodaje da će Bisim H. biti sproveden u Novi Sad na saslušanje.

Izvor kaže da protiv Bisima H. ranije nisu podnošene prijave za seksualno nasilje.

"Protiv njega nema prijava za silovanje ili neko slično krivično djelo, ali ga je policija ima u evidenciji zbog nekih sitnijih krivičnih djela", objašnjava izvor i dodaje da je istraga u toku.

Prijava i za proganjanje

Kako nezvanično saznaje ovaj list, protiv Bisima biće podnijete krivične prijave za silovanje, ali i za proganjanje.

"Pošto je on nesrećnu ženu proganjao i uznemiravao i prije silovanja, odlučeno je da će se sumnjičiti za dva krivična djela", kazao je izvor iz istrage.
 

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Бизнис клуб (Р)

    Бизнис клуб (Р)

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

    Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)