Kršenje autorskih prava

Prnjavorčanin u problemu zbog nelegalnog puštanja serije "Ubice moga oca"

  • 27.08.2020. 09:11

Policijski službenici Uprave kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske su u okviru realizacije operativne akcije „Plagijat 2020“ koja je usmjerena na sprečavanje krivičnih djela „Nedozvoljeno korištenje autorskih prava“, izvršili pretres objekata koje koristi lice A.S. u Prnjavoru zbog postojanja osnova sumnje da je ovo lice izvršilo navedeno krivično djelo na štetu „Junajted medija grupe“ (“United Media Group“).

Prilikom pretresa koji je izvršen po nalogu Suda BiH, a uz koordinaciju Tužilaštva BiH, pronađeni su i oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa navedenim krivičnim djelom (veći broj računara, prenosnih računara, USB memorijskih diskova, mobilnih telefona, SIM kartica i dr.). 

Navedeno krivično djelo je izvršeno u vremenskom periodu od jula 2018. godine do danas, a osumnjičeni  A.S. koji se na Internetu predstavlja kao Alex.S995 i koji koristi email adresu alextvbalkangmail.com, vlasnik i administrator stranice alextvonline.at.ua je omogućio pristup sadržajima tv serija (Ubice mog oca, Konak kod Himlije, Žigosani u reketu, Na granici, Kad susjedi polude, Ujka - novi horizonti), zaštićenih autorskim pravima, na način da je omogućavao pristup navedenim sadržajima preko interneta, te na taj način izvršenjem ovog krivičnog djela pričinio štetu od nekoliko desetina hiljada evra, za koje je oštećena „Junajted media grupa“.  

Slijedi podnošenje izvještaja o počinjenom krivičnom djelu Tužilaštvu BiH Sarajevo.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић