Mevludin Halilović

Privođenje i provjera alibija osumnjičenih za ubistvo policajaca

  • 26.10.2018. 19:43

Policijski komesar Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Kantona Sarajevo Mevludin Halilović izjavio je da su u toku privođenja nakon jutrošnjeg ubistva dvojice policijaca u sarajevskom naselju Alipašino polje i da je u toku provjera alibija uhapšenih.

"Ovo je situacija koja je od ranih jutarnih časova uvezala policijske agencije koje zajednički djeluju na terenu. Posebno želim da istaknem angažman Uprave policije MUP-a Republike Srpske. U toku su aktivnosti na području Kantona Sarajevo i Istočnog Sarajeva, kao i privođenje lica u prostorije kantonalnog MUP-a", rekao je Halilović za N1. 

Halilović kaže da je više lica locirano i stavljeno pod kontrolu, te da će u narednom periodu biti locirane i ostale osobe koje su interesantne za rasvjetljavanje ovog događaja i identifikovanje izvršilaca. 

On je napomenuo da je riječ o najtežem krivičnom djelu koje se može počiniti prema policijskim službenicima za koje su predviđene kazne dugotrajnog zatvora. 

Federalni mediji javili su i da su pripadnici MUP-a Republike Srpske priveli na informativni razgovor tri muškarca koji se dovode u vezu sa jutrošnjim ubistvom dvojice policajaca. 

Policajci Adis Šehović i Davor Vujinović stradali su jutros u sarajevskom naselju Alipašino polje kada su u njih pucali osumnjičeni kradljivci automobila. 

Šehović je ubijen na licu mjesta, dok je Vujinović podlegao usljed teških povreda glave na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu. 

U toku je velika policijska potraga za počiniocima u koju su uključene sve policijske agencije u BiH. 

Тагови:
  • 07:00 АТВ јутро

    АТВ јутро

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р) (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија

    ''''Серија