U pretresu pronađeno oružje

Priveden zbog ubistva psa

  • 16.01.2019. 21:23

Pripadnici policije u Sanskom Mostu priveli su M. D., koji je osumnjičen za ubistvo psa belgijskog ovčara starog dvije i po godine, koje se dogodilo prije nekoliko dana.

Kako saznajemo, policija je izvršila pretres kuće u kojoj živi osumnjičeni u neposrednoj blizini azila za napuštene životinje, gdje se odigrao ovaj događaj, i prilikom pretresa izuzeti su pištolj i lovačka puška sačmarica.

Osumnjičenog M. D. policiji su prijavili aktivisti Udruženja "Spas za životinje“, koje vodi brigu o ovom azilu, te su naglasili kako je on i ranije prijetio da će pucati na njih i pse. U Udruženju ističu kako je pas bio cijepljen i uredno registriran sa svim potrebnim papirima.

Muškarac je saslušan u policiji i predat u Tužilaštvo USK. Na teret mu se stavlja krivično djelo mučenje i ubijanje životinja, koje je regulisano Članom 318. Krivičnog zakona FBiH. U zakonu stoji da će se onaj ko životinju teško zlostavlja ili izlaže nepotrebnim ili dugotrajnim mukama, ili joj nanosi nepotrebne boli, ili protupravno razara životinjska staništa u većoj mjeri ili na širem prostoru, ili protivno propisima ubija životinje, kazniti novčanom kaznom ili kaznom zatvora do šest mjeseci.

Ko krivično djelo učini radi opklade ili drugog pribavljanja imovinske koristi, ili ako je krivičnim djelom prouzrokovano uginuće većeg broja životinja ili životinje čija je vrsta posebno zaštićena, kaznit će se novčanom kaznom ili kaznom zatvora do jedne godine.

Тагови:
  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.