Hrvatska

Priveden još jedan muškarac u Kutini zbog prijetnji Andreju Plenkoviću

  • 17.10.2020. 13:13

Muškarac (63) priveden je danas na području Kutine zbog prijetnji hrvatskom premijeru Andreju Plenkoviću, a policija je saopštila da je pronađeno i oružje, te su i ovaj slučaj doveli u vezi sa elementima terorizma na Markovom trgu u Zagrebu.

Policija je utvrdila da je šezdesettogodišnjak u najmanje dva navrata različitim osobama rekao da cilj Danijela Bezuka nije bio da ubije policajce na Trgu Svetog Marka već da vjeruje da bi, da ga je vidio, usmrtio predsjednika Vlade, pojasnili su iz policije.

Napomenuto je da je uhapšeni rekao da je Bezuj to trebalo da prepusti njemu i svom ocu, a za sebe je naveo kako on o tome mašta, prenose hrvatski mediji.

Policija izvršila i pretres kuće, drugih prostorija i vozila uhapšenog i pronašla je više komada vatrenog oružja, municije i eksplozivnih materija koji su oduzeti.

On je poslije kriminalističkog istraživanja predat pritvorskom nadzorniku, a protiv njega je podnesena krivična prijava.

Danijel Bezuk (22) je 12. oktobra na Markovom trgu ispalio više metaka u policajca, a dvadesetak minuta kasnije izvršio je samoubistvo.

Policija je tokom ove sedmice uhapsila i napadačevog oca, koji je potom pušten na slobodu.

Hrvatski premijer Andrej Plenković potvrdio je novinarima da je on lično bio meta napada na Banske dvore, jer pojedinci iz političkog i medijskog života podstiču na netoleranciju i mržnju prema njemu.

Nakon što je napadač Danijel Bezuk pucao na Banske dvore, nivo zaštite je povećan za premijera Andreja Plenkovića i predsjednika Zorana Milanovića.
 

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)