Pripadnici kavačkog klana uhapšeni dok su postavljali eksploziv

  • 28.03.2020. 20:46

Marko Pavićević (28) iz Danilovgrada i Vuk Orlandić (24) iz Bara uhapšeni su zbog zbog sumnje da su pripremali likvidaciju Jovana Đurovića, brata pokojnog Luke Đurovića, vođe barskog klana i bliskog saradnika Luke Bojovića.

Poslije smrti Luke Đurovića klan kojim je rukovodio navodno je preuzeo Baranin Alan Kožar. Danilovgrađanin i Baranin su uhapšeni dok su postavljali eksploziv ispod automobila koji navodno koristi Jovo Đurović.

Podgoričke Vijesti prenose riječi sagovornika iz Uprave policije da su i oni "osumnjičeni za stvaranje kriminalne organizacije, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i krađa". Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić na konferenciji za medije rekao da je 10. marta spriječena jedna likvidacija u Crnoj Gori, ali nije precizirao čija.

Dvojica osumnjičenih su navodno, 10. marta uveče, u ukradenom "golfu 2" osmatrali teren i zamjenjavali stakla. Automobil su ukrali dan ranije na području Ulcinja. Dan poslije hapšenja, u štek-stanu u naselju Ratac, policija je našla snajpersku pušku sa optičkim nišanom, prigušivač, kao i benzin, kojim su, kako se sumnja namjeravali da zapale automobil poslije zločina. Ni policija, ni tužilaštvo nisu naveli da li postoje indicije o potencijalnog organizatoru likvidacije ili su Pavićević i Orlandić sami krenuli u "akciju".

Obojica se inače povezuju sa "kavačkim klanom". Interesantno je da je Pavićević, u decembru ispred policije u Podgorici, čekao Slobodana Kašćelana, koji je prema podacima bezbjednosnih službi, jedan od vođa ovog klana, kada je pušten iz pritvora nakon plaćanja kaucije od pola miliona evra. Takođe je bio i u odboru za doček Marija Miloševića, osumnjičenog za ubistva Radomira Đuričkovića, Miodraga Kruščića i umešanost u ranjavanje novinarke Vijesti Olivere Lakić, koji međutim nije pušten iz pritvora.

Jovan Đurović čiju likvidaciju su navodno planirali Pavićević i Orlandić, već nekoliko puta je bio na meti egzekutora. Posljednji put, 23. oktobra prošle godine, teško je ranjen u Amsterdamu, a tada je ubijen njegov prijatelj Nišlija Goran Savić. Holandska policija je posle potere uhapsila jednog od osumnjičenih, mladića poreklom iz Maroka, dok je drugi egzekutor pobjegao.

  • 21:20 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 22:05 Серија: Авионџије (12+)

    ''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:35 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:50 Серија: Ред Рок (12+)

    '''Серија: Ред Рок (12+)

  • 23:20 Ноћни програм

    Ноћни програм