Nastavljeno suđenje Goranu Bilčaru

Prikazani snimci iz noći ubistva

  • 26.02.2019. 19:26

Nije bilo sukoba između grupe mladića iz Kozarske Dubice i Gorana Bilčara, Marka Mihajlovića i Vlade Novakovića, dok su bili u pekari "Marčelo" – poručio je to tužilac u nastavku suđenja za ubistvo dvadesetdevetogodišnjeg Bojana Milovanovića. 

Tonsko i video snimanje iskaza svjedoka i glavnog pretresa bilo je ograničeno. Tužilac Saša Labotić u nastavku glavnog pretresa prikazao je desetak snimaka sa nadzornih kamera od 18. oktobra 2018. godine, na kojima se vidi posljednji sat Milovanovićevog života, kao i ponašanje i kretanje dvije grupe mladića. 

U pekaru su prvo stigli Dubičani, i tamo su se zadržali oko pola sata. Nedugo potom dolaze i Bilčar i Mihajlović, sa Vladom Novakovićem koji je već svjedočio. Na snimku se,  tvrdi tužilac, vidi da Novaković nešto kratko razgovara sa momcima iz Kozarske Dubice, ali je evidentno da nema verbalnog i fizičkog sukoba. 

Milovanović i grupa iz Dubice u pekari se zadržala oko pola sata. Đorđe Đenadija, koji je vozio Milovanovićev “Fiat”, pred odlazak iz pekare očistio je nož, koji je zatim spakovao u unutrašnji džep od jakne. Nož je, tokom uviđaja, pronađen u tom automobilu. Na snimcima sa dvije banke vidi se da je “Fiat” nekoliko puta kružio oko parka “Kupusište”, da je zaobišao Bilčarev BMW koji je zatim krenuo za njim ispred  zgrade u Ulici Nikole Pašića, gdje se tuča i dogodila. Stanar te zgrade svjedočio je danas u sudnici. 

"Objekat je obezbijeđen sa šest video kamera, dvije gledaju na Ulicu Nikole Pašića. Jedna kamera ispred zgrade nekad ne radi. Kada mi je inspektor došao, tražio je snimke. U pregledu snimka sa kamere koja gleda direktno na ulicu vidjeli smo da te noći nije radila, ne vidi se ništa, kao snijeg samo. Kako mi je i rekao, snimke sam prebacio na USB stik i odnio u policiju", rekao je svjedok.

Tužilac će, u toku suđenja, izložiti 94 dokaza, saslušati sedam svjedoka i četiri vještaka. Odbrana će tek nakon toga imati svoje izlaganje. Osim Bilčara, koji je optužen za ubistvo, sudi se i Mihajloviću, Đenadiji i Borovčaninu, i to za učestvovanje u tuči.

Sljedeće ročište zakazano je za 21. mart. Tada će biti izvođeni materijalni dokazi, a moguće je i saslušanje optuženog Gorana Bilčara.

Тагови: