Akcija "Tabako"

Prijedorska policija u pretresima oduzela cigarete i duvan

12:47, 23.02.2020.
Izvor: Srpskainfo.com
U policijskoj akciji “Tabako” pripadnici Policijske uprave Prijedor oduzeli su veće količine cigareta i duvana za koji vlasnici nisu imali prateću dokumentaciju.

Portaprol PU Prijedor Vesna Pačariz rekla je za Srpskainfo da su u okviru ove akcije poduzeli niz aktivnosti.

-Uz sagalasnost tužioca Tužilaštva BiH i po naredbi sudije za prethodni postupak Suda BiH završeni su pretresi automobila, stana i drugih prostorija koje koristi G.T. iz Prijedora, trgovačke radnje i stambenih prostorija vlasništvo M.Ć. iz Prijedora, trgovačke radnje vlasništvo Z.R. iz Prijedora i trgovačke radnje i skladišnog prostora vlasništvo B.M. iz Prijedora – pojasnila je Pačarizova.

Ona je dodala da je ovom prilikom pronađeno i privremeno oduzeto 3.090 kutija cigareta različitih vrsta, bez akciznih markica kao i 12 pakovanja rezanog duvana, a za koje osumnjičeni nisu posjedovala potrebnu dokumentaciju.

Materijalna šteta koja je pričinjena po osnovu neplaćenih akciza iznosi oko 5.800,00 KM.

Svi oduzeti predmeti biće dostavljeni u depozit Uprave za indirektno oporezivanje Banjaluka, a nakon dokumentovanja i kompletiranja predmeta protiv G.T. M.Ć. Z.R. i M.B. Tužilaštvu BiH, slijedi podnošenje izvještaja za počinjeno krivično djelo ndozvoljen promet akciznim proizvodima.

-Policijski službenici PU Prijedor i u narednom periodu nastaviće rad na otkrivanju i sprečavanju nedozvoljene trgovine akciznom robom – poručila je Pačarizova.