Prijedor: Kontrolisano 172 vozača, samo jedan nije kažnjen

13:55, 01.06.2020.
Izvor: Srna
U petodnevnoj akciji pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na prekoračenje propisane brzine, pripadnici Policijske uprave Prijedor kontrolisali su 172 učesnika u saobraćaju, od kojih su 171 uručili prekršajne naloge, saopšteno je iz ove uprave.

Od ukupnog broja sankcionisanih, 161 učesnik je kažnjen zbog prekoračenja dozvoljene brzine, a 10 zbog drugih prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja, navodi se u saopštenju.

Zbog prekoračenja brzine od 21 do 30 kilometara na čas sankcionisano je 30 vozača, dok je za prekoračenje veće od 30 kilometara na čas sankcionisano sedam vozača, za šta je, osim novčane kazne i kaznenih bodova, predviđena i zabrana upravljanja motornim vozilom u trajanju od jednog, odnosno dva mjeseca.

Na području Policijske uprave Prijedor u okviru preventivnih i represivnih mjera radarskim uređajima "trukam" kontinuirano se vrši kontrola brzine kako bi se doprinijelo bezbjednom ponašanju učesnika u saobraćaju, dodaje se u saopštenju.

Akcija pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na prekoračenje propisane brzine realizovana je na području prijedorske Policijske uprave od 27. do 31. maja.