Uhapšeni u akciji Granične policije BiH

Prijedlog za pritvor četvorice osumnjičenih za promet droge

  • Извор: СРНА
  • 27.07.2021. 13:50

Tužilaštvo BiH uputilo je Sudu BiH prijedlog za određivanje pritvora četvorici osumnjičenih u okviru predmeta "Eskobar", koji se odnosi na organizovani kriminal i neovlašten promet droge.

Pritvor je predložen za osobe čiji su inicijali J.D, D.M, P.A. i S.A, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Mjera pritvora predložena je zbog opasnosti od bjekstva (u odnosu na prvoosumnjičenog), te opasnosti da bi boravkom na slobodi mogli ometati istragu, prikrivati dokaze, uticati na svjedoke ili saučesnike, kao i ponoviti krivično djelo ili dovršiti započeto.

Osumnjičeni su uhapšeni u akciji Granične policije BiH, uz podršku pripadnika Agencije za istrage i zaštitu BiH (Sipa) i Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona, kao i sa partnerskim institucijama Hrvatske.

Tokom istrage koju vodi Tužilaštvo, na području Velike Kladuše, otkrivena je plantaža, sa sistemom za navodnjavanje na kojoj se nalazilo 6.000 sadnica marihuane, koju su, prema prikupljenim dokazima, osumnjičeni skrivali i obezbjeđivali uz upotrebu vatrenog oružja, te vršili krijumčarenje droge na ilegalno narko–tržište u zemljama EU, kao i na području BiH.

Istraga u ovom predmetu se nastavlja.

Тагови:
  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.