Uhapšeni u akciji Granične policije BiH

Prijedlog za pritvor četvorice osumnjičenih za promet droge

  • Izvor: Srna
  • 27.07.2021.13:50

Tužilaštvo BiH uputilo je Sudu BiH prijedlog za određivanje pritvora četvorici osumnjičenih u okviru predmeta "Eskobar", koji se odnosi na organizovani kriminal i neovlašten promet droge.

Pritvor je predložen za osobe čiji su inicijali J.D, D.M, P.A. i S.A, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Mjera pritvora predložena je zbog opasnosti od bjekstva (u odnosu na prvoosumnjičenog), te opasnosti da bi boravkom na slobodi mogli ometati istragu, prikrivati dokaze, uticati na svjedoke ili saučesnike, kao i ponoviti krivično djelo ili dovršiti započeto.

Osumnjičeni su uhapšeni u akciji Granične policije BiH, uz podršku pripadnika Agencije za istrage i zaštitu BiH (Sipa) i Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona, kao i sa partnerskim institucijama Hrvatske.

Tokom istrage koju vodi Tužilaštvo, na području Velike Kladuše, otkrivena je plantaža, sa sistemom za navodnjavanje na kojoj se nalazilo 6.000 sadnica marihuane, koju su, prema prikupljenim dokazima, osumnjičeni skrivali i obezbjeđivali uz upotrebu vatrenog oružja, te vršili krijumčarenje droge na ilegalno narko–tržište u zemljama EU, kao i na području BiH.

Istraga u ovom predmetu se nastavlja.