Okružno javno tužilaštvo u Banjaluci

Prijedlog za određivanje pritvora uhapšenima u akciji "Viker"

15:05, 16.07.2020.
Izvor: Srna
Tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Banjaluci predložio je danas pritvor za tri lica iz Trebinja uhapšena u Banjaluci u akciji "Viker", usmjerenoj protiv trgovine drogom.

Predloženo je određivanje pritvora Zlatku Barbariću (44), Goranu Kovačeviću (27) i Marku Šarencu (23), saopšteno je iz Okružnog javnog tužilaštva.

Tužilac je predložio mjeru pritvora nakon ispitivanja lica, osumnjičenih da su počinili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet droge.

Pritvor je predložen zbog postojanja osnovane bojazni da će osumnjičeni boravkom na slobodi ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, saučesnike ili prikrivače, navodi se u saopštenju.

Uhapšena lica osumnjičena su da su, prema prethodnom dogovoru, 14. jula na području opštine Laktaši, u namjeri dalje prodaje, od nepoznatog lica nabavila 3.831 grama marihuane, koju su potom držali u apartmanu koji su prethodno iznajmili na području Banjaluke.
  
O prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučiće sudija Okružnog suda u Banjaluci za prethodni postupak.

Pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske uhapsila su juče ova tri lica na područiju Banjaluke u akciji kodnog naziva "Viker".