Mještani Starčevice i dalje preplašeni

Prijavljeni pokušaj otmice dvije maloljetnice dobio neočekivan obrt

  • 10.04.2019. 19:05

Prijavljeni pokušaj otmice dvije maloljetnice u banjalučkom naselju Starčevica dobio je neočekivan obrt. Iz Policijske uprave Banjaluka tvrde, tridesetdevetogodišnjak nije pokušao nasilno uvući djevojčice u auto. Želio je, kako navode, ''da ostvari komunikaciju s jednom od njih.”

“Lice, nekih 40 godina, prišlo je maloljetnicama i uhvatilo za ruku, dijete se znači odvojilo od lica i to je sav bio kontakt između počinioca ovoga djela i djeteta. On se nakon toga udaljio svojim vozilom. Nakon toga, policija ga je lišila slobode i privela u službene prostorije,” rekao je Dragan Ćibić, zamjenik načelnika Policijske uprave Banja Luka.

Porodica djevojčice ne bi se složila s ovim. Pred kameru nisu htjeli, ali su nam u telefonskom razgovoru rekli da postoji mnogo očevidaca. Više od toga nisu htjeli da komentarišu niti da nam, makar telefonom, objasne šta se dogodilo na Starčevici. Samo su dodali da žele da zaštite djevojčicu koja je u strahu. U banjalučkom naselju u kome se sve odigralo danas nije bilo moguće vidjeti dijete bez pratnje, pa čak ni stariju djecu. Mještani Starčevice sa kojima smo razgovarali kažu da im nije svjedeno.

“Jako pratim kretanja, ja imam dva unuka, u stvari, najčešće su u dvorištu sa svojim drugarima.”
“Stalno držimo za ruku, ne ispuštamo. Veliki su, ali igraju se samo koliko su pod našom kontrolom. Treba ih čuvati i kada su mali i kada su veliki.”
“Uopšte nije sigurno. A neozbiljne su i majke, sjede u parkovima, djecu puste,...” kažu mještani Starčevice.

Psiholozi kažu da ovakve situacije mogu dovesti do trauma kod djece. 

“Sigurnost je jedna od bazičnih bioloških potreba. Ukoliko se taj osjećaj sigurnosti naruši, zaista dolazi do jednog stanja, jednog akutnog stresa, šoka, i neophodno je pružiti i realnu sigurnost i osjećaj zaštićenosti, bez obzira o kom se uzrastu djece radi,” kaže Irena Spasojević, psiholog.

Tridesetdevetogodišnjak ne želi da komunicira sa policijom, pa će ga u dogovoru sa Tužilaštvom, prebaciti na kliniku za psihijatriju. Prema nezvaničnim saznanjima ATV-a, on je od ranije poznat kao lice sa psihičkim problemima. 

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.