Kragujevac

Prijavila hirurga nezadovoljna silikonima, a onda je počelo da se odmotava klupko malverzacija

  • 20.09.2019. 18:14

Zbog malverzacija u vezi sa javnim nabavkama u Kliničko centru Kragujevac uhapšeno je četvoro zaposlenih u KBC i još devetoro koji se dovode u sumnju da su učestvovali u javnim nabavkama. Sumnja se da je rukovodilac u tom kliničkom centru obavljao vanstandardne estetske operacije za koje je od pacijenata uzimao novac.

U akciji policije, kako nezvanično saznajemo, uhapšen je i G. A, jedan od poznatih plastičnih hirurga u Srbiji. Njega, prema tim saznanjima, tereti djevojka kojoj je operisao grudi i koja je policiji rekla da je uslugu platila privatno, a ne na račun Kliničkog centra u Kragujevcu, gdje je operacija i urađena.

"Pominje se i da je od pomenutog plastičnog hirurga tražila da joj novac vrati zato što navodno nije bila zadovoljna operacijom. Da bi došla do svog novca praktično ga je ucenjivala mogućom prijavom policiji", kaže izvor upoznat sa detaljima hapšenja.

Postoji sumnja da je uhapšeni G. A. za te operacije u službene isprave unosio neistinite dijagnoze, čime je omogućio da one budu plaćene od Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje, čime je pribavio protivpravnu imovinsku korist od 1.700 evra i 128.000 dinara. 

Zaposlena u Kliničkom centru Kragujevac M. G. uhapšena je zbog sumnje da je pomagala G. A. u izvršenju krivičnog djela tako što je uzimala novac od pacijenata i predavala ga osumnjičenom, kao i da je sačinjavala lažnu dokumentaciju i račune u kojima je navodiila da su obavljene intervencije koje plaća Republički fond za zdravstveno osiguranje, iako je riječ o estetskim operacijama koje nisu obuhvaćene osiguranjem.

U Višem tužilaštvu za organizovani kriminal u Kraljevu podnijeto je više krivičnih prijava, na osnovu kojih su kasnije uhapšeni D. P. (49), N. S. (48), G. A (55) i M. G. (43), zaposleni u kragujevačkom kliničkom centru. Pored njih, kako navodi MUP, privedeno je i devetoro osumnjičenih da su kao dobavljači pomogli D. P. i N. S. u postupku javnih nabavki kako se sumnja "da počine krivično djelo zloupotrebe službenog položaja kojima su ostvarili protivpravnu imovinsku korist od oko 26 miliona dinara".

Policija je uhapsila i rukovodioca Kliničkog centra Kragujevac N. S, koji se tereti da je kao saizvršilac u postupku javne nabavke učestvovao u sačinjavanju tehničke specifikacije favorizujući određenog ponuđača.

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    *Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок