Izvještaj dostavljen tužilaštvu

Prijava protiv NN lica zbog pokušaja ubistva novinara Kovačevića

  • 03.09.2018. 10:11

Policijska uprava Banjaluka dostavila je Okružnom tužilaštvu u ovom gradu izvještaj protiv nepoznatog izvršioca zbog pokušaja ubistva novinara Vladimira Kovačevića.

Pokušaj ubistva Kovačevića izvršen je u nedjelju, 26. avgusta, u 20.30 časova u Ulici Banović Strahinje u Banjaluci, saopšteno je iz banjalučkog Okružnog tužilaštva. 

Postupajući tužilac Okružnog tužilaštva će, kada se upozna o sadržaju izvještaja, koji je podnesen u petak, 31. avgusta, preduzeti mjere i radnje u skladu sa Zakonom o krivičnom postupku Republike Srpske. 

Novinar BN TV Vladimir Kovačević pretučen je 26. avgusta u banjalučkom naselju Obilićevo. 

Kovačeviću su nanesene povrede glave metalnim šipkama, zbog čega je bio hospitalizovan u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske. On je 31. avgusta upućen na kućno liječenje.

Vladimir Kovačević danas se obratio novinarima i rekao da ne može govoriti o svojoj bezbjednosti, jer ne osjeća da je ona naročito ugrožena, ali ne želi da se ubuduće pojavljuju napadi na bilo kojeg novinara.

Smatra da istraga ide dobrim tokom, a naročito je pohvalio rad osoblja UKC RS gdje je bio smješten nakon napada.

Predsjednik udruženja Kluba novinara Banjaluka, Siniša Vukelić ponovio je da novinari godinama traže da se napad na njih tretira kao napad na službeno lice, što je tražio i SNSD. Vukelić kađe da je naročito razočaran što opozicija nije čak ni uložila amandmane na postojeći zakon.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић