Novi Sad

Prijatelji u šoku nakon smrti djevojke koju je bivši dečko zvjerski ubio

  • 29.12.2019. 08:45

Dejan Dabović (28) iz Herceg Novog nasmrt je izbo bivšu djevojku Dušanku Jocović (25) u popodnevnim časovima u Ulici Alekse Šantića, a Novosađani koji su poznavali nesrećnu djevojku još ne mogu da vjeruju da su izgubili jednu od najboljih osoba koje su poznavali.

Dabović koji je, kao i Dušanka, iz Herceg Novog, u naletu ljubomore došao je u Novi Sad, grad u kom je ona završila fakultet, radila i živjela. Želio je da se raspravi, a u jednom momentu je izvadio nož i ubio je ispred zgrade u kojoj je živjela u novosadskom naselju Grbavica.

"Ne mogu da izbacim iz glave sliku kako leži na zemlji"

Komšije su i dalje ne mogu da vjeruju da je Dejan nasmrt izbo Dušanku koja je živjela u toj zgradi.

"Potresena sam, ne mogu da izbacim iz glave sliku kako leži na zemlji krvava. U jednom trenutku sam ugledala policijski auto koji je blokirao ulicu. Izašla sam da vidim šta se dešava i ugledala ljude okupljene ispred ulaza pored. Prišla sam da vidim o čemu se radi i ugledala Dušku kako leži. Bilo je strašno, jadna djevojka, toliko ljupko jedno stvorenje, bila je divna djevojka", rekla je komšinica iz njene zgrade.

"Bila je lider tima i uzor mlađim odbojkašicama"

Srđan Marković, predsjednik i trener Odbojkaškog kluba Star za koji je Dušanka igrala kaže za Blic da su svi slomljeni i neutješni.

"Duška je osam godina bila u klubu, od kada je upisala fakultet. Ostala je tu i radila i živjela u okruženju koje ju je voljelo, bila je izuzetan mladi čovjek, staložena, mirna, fino vaspitana i odmjerena. Uvijek je znala i da pohvali, ali kad treba i da prekori svoje mađe saigrače jer je bila najstarija u ekipi i lider tima, bila im je uzor. Od kada došla u klub, dosta igrača se promijenilo, ali ona je ostala", rekao je Marković.

Momka koji je učinio ovaj svirepi zločin nije poznavao, znao je samo da je Dušanka u vezi s nekim. Godine će pokazati koliko će im faliti, napominje Marković, a vrijeme koje je provela kod njih ostavilo je dubok trag, ali i emotivni slom.

"U toku je međunarodni odbojkaški turnir, svima nam je teško, djevojke igraju sa suzama u očima čitavu utakmicu", priča nautješni trener.

Dušanka je bila zaposlena u gradskoj Upravi za sport i omladinu. Njene kolege kažu da je bila na stručnoj praksi sedam mjeseci. Završila je Ekonomski fakultet i puno je obećavala.

"Bila je vesela djevojka, vedra i uvijek nasmijana tako da nismo mogli iz njenog ponašanja zaključiti da je imala nekih problema. O privatnom životu slabo je pričala. Ponekad se pohvalila nekom pobjedom u odbojci i to je bilo to. Zaista je bila fantastična djevojka i nedostajaće nam njen osmijeh", poručuju Dušankine kolege.

Žurio na autobusku stanicu kad je uhapšen

Podjsetimo, poslije ubistva, Dabović se vratio u hostel, presvukao i spakovao stvari. Sa koferom u ruci žurio je na autobusku stanicu. Policija mu je, međutim, bila na tragu i poslije tročasovne potere je uhapšen na uglu Ulica Balzakove i Narodnog fronta.

Inače, njih dvoje su bili u dugogodišnjoj vezi i poznaju se još od malih nogu. Oboje su iz Herceg Novog, međutim, kada je došlo vrijeme za studiranje, Dušanka je došla u Novi Sad, a Dejan je ostao u rodnom mjestu.

Dabović je poznat crnogorskoj policiji po sitnijim krivičnim djelima, a kako se saznaje, imao je problema i sa kockom. On se sumnjiči i da je po dolasku u Novi Sad, tačnije 25. decembra, prijeteći nožem oteo novac u jednoj kladionici na Bulevaru cara Lazara u Novom Sadu pa je dobio i krivičnu prijavu za razbojništvo.

  • 07:00 АТВ јутро

    АТВ јутро

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р) (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија

    ''''Серија